Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Suspendarea judecății, deși apelanta a depus note de ședință


4 septembrie 2023 | Alina MATEI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Alina Matei

Alina Mate

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că suspendarea judecăţii (art. 242 alin. 1 C. proc. civ.) nu se poate dispune în cazul nerespectării oricărei obligaţii stabilite de lege sau de către instanţă, ci doar în ipoteza în care nerespectarea obligaţiei împiedică normala desfăşurare a procesului. În speță, instanța supremă a constatat că nu se impunea suspendarea judecății în situația în care, în urma înştiinţării instanţei, recurenta a depus note de şedinţă cu precizări prin care a învederat instanţei că au fost efectuate plăţi parţiale, iar prin cererea de apel a invocat incidenţa anumitor dispoziţii din Protocolul cu privire la toate dosarele de daună, întrucât este o chestiune care ţine de administrarea probelor pe care instanţa de judecată le poate dispune în conformitate cu dispoziţiile art. 22 alin. 2 C. proc. civ., prin urmare lipsa acestor motive nu împiedica desfăşurarea normală a procesului. (Decizia nr. 338 din 16 februarie 2023, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina Matei, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică