Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Vaccinuri adaptate împotriva COVID-19 pentru campaniile de vaccinare de toamnă


18 septembrie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Vineri, 15 septembrie 2023, Comisia Europeană a autorizat un vaccin adaptat împotriva tulpinii XBB.1.5 a virusului care cauzează COVID-19, denumit Spikevax și dezvoltat de Moderna, potrivit unui comunicat.

Adulții și copiii cu vârsta de peste 5 ani care au nevoie de vaccinare ar trebui să primească o singură doză, indiferent de istoricul vaccinării lor împotriva COVID-19.

Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară: „În condițiile în care COVID-19 și gripa sezonieră circulă în paralel în această toamnă și iarnă, vaccinarea rămâne cel mai eficient instrument de care dispunem împotriva ambelor virusuri. Încurajez persoanele susceptibile, în special pe cele cu vârsta de cel puțin 60 de ani, pe persoanele cu sisteme imunitare slăbite și pe cele cu afecțiuni cronice, să se vaccineze sau revaccineze cât mai curând posibil cu cele mai recente vaccinuri actualizate care vizează variantele care se răspândesc în prezent. Cu toții trebuie să fim vigilenți și să ajutăm la protejarea reciprocă a tuturora.”

***

Vineri, 1 septembrie 2023, Comisia Europeană a autorizat un vaccin adaptat împotriva COVID-19, denumit Comirnaty XBB.1.5 și dezvoltat de BioNTech-Pfizer, potrivit unui comunicat.

Vaccinul este autorizat pentru adulți, copii și sugarii cu vârsta de peste 6 luni. În conformitate cu recomandările anterioare ale EMA și ale Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), adulții și copiii cu vârsta de peste 5 ani care au nevoie de vaccinare ar trebui să li se administreze o doză singulară, indiferent de istoricul vaccinării lor împotriva COVID-19.

Autorizația este acordată ca urmare a unei evaluări minuțioase efectuată de Agenția Europeană pentru Medicamente, în cadrul mecanismului de evaluare accelerată. Comisia a autorizat acest vaccin în baza unei proceduri rapide, pentru a permite statelor membre să se pregătească în timp util pentru campaniile lor de vaccinare de toamnă și de iarnă.

Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară: „Salut această autorizare foarte binevenită a vaccinului actualizat împotriva COVID, care va viza variantele emergente și în curs de răspândire. COVID-19 va circula în paralel cu gripa sezonieră în următorul sezon de toamnă și iarnă și trebuie să fim pregătiți. Această amenințare potențial dublă va expune persoanele vulnerabile unui risc sporit și va exercita o presiune suplimentară asupra spitalelor și asupra personalului medical. Vaccinarea este cel mai eficient instrument de care dispunem împotriva ambelor virusuri și, prin urmare, încurajez toate persoanele eligibile, în special persoanele cele mai vulnerabile, să urmeze recomandările fundamentate științific și să se vaccineze cât mai curând posibil.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică