Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Au început Zilele europene ale patrimoniului 2023


4 septembrie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Legal Days

Vineri, 1 septembrie 2023, au început Zilele europene ale patrimoniului 2023, cu zeci de mii de evenimente organizate în cele 48 de țări participante, potrivit unui comunicat.

Margaritis Schinas, vicepreședinte pentru promovarea modului nostru de viață european: „Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să sprijinim inițiativele locale și proiectele plasate sub responsabilitatea comunității. Europa cetățenilor va avea nevoie de acțiuni comune, care pornesc de la bază spre vârf. Acest aspect ține de esența modului nostru de viață și al valorilor care îl susțin.”

Tema din acest an este „Patrimoniul viu”, care va evidenția dinamismul, diversitatea și semnificația tradițiilor, cunoștințelor și competențelor culturale din întreaga Europă. Până în noiembrie 2023, situri și monumente excepționale își vor deschide porțile pentru a primi vizitatori. În plus, vor avea loc evenimente culturale, expoziții, spectacole artistice, ateliere interactive, conferințe și vizite ghidate, toate inspirate de tema „Patrimoniul viu”. Aceste activități pun în valoare tradițiile și competențele culturale care modelează societățile noastre.

Organizate în comun de Comisie și de Consiliul Europei, Zilele europene ale patrimoniului reprezintă o oportunitate pentru ca cetățenii să afle mai multe despre bogăția și diversitatea culturii europene și pentru promovarea protecției patrimoniului nostru comun pentru generațiile prezente și viitoare.

Site-ul Zilelor europene ale patrimoniului conține agenda detaliată a evenimentelor, țările participante și modalitățile de implicare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri