« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Baroul Bucureşti. Măsuri adoptate în contextul pandemiei COVID-19
12.11.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Miercuri, 11 noiembrie 2020, Baroul Bucureşti a dat publicității următoarele:

„Consiliul Baroului București aduce la cunoștința avocaților că au fost aplicate o serie de măsuri menite să împiedice răspândirea infectării cu virsusul SARS-CoV-2.

În acest sens, au fost efectuate săptămânal operațiuni de dezinfectare și igienizare a tuturor spațiilor din sediul baroului și din spațiile avocațior aflate în incintele instanțelor de judecată.

Baroul a pus la dispoziția avocaților măști de protecție, prin Serviciul de Asistență Judiciara. De asemenea, toate spațiile baroului au fost dotate cu materiale dezinfectante pentru uzul angajaților și avocaților.

S-au achiziționat lămpi ultraviolete bactericide pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi.

Programul de lucru al angajaților a fost adaptat, prin decalarea acestuia sau efectuarea activității de la domiciliu, acolo unde acest lucru este posibil, fără a afecta activitatea baroului, prin compartimentele sale.

Activitățile de pregătire profesională, precum și alte întruniri profesionale, inclusiv sedințele săptămânale de Consiliu au fost realizate prin participare exclusiv online.

Au fost încurajați avocații să realizeze toate comunicările prin intermediul poștei electronice, fiind soluționate toate cererile comunicate prin email.

S-a recomandat avocaților să folosească plățile online pentru achitarea taxelor și contribuțiilor profesionale.

Până în prezent a fost depistat un singur caz de contaminare cu virsusul SARS-CoV-2 a unui angajat, care a contactat virusul din mediul familial. Evoluția angajatului este în prezent favorabilă, urmând să își reia activitatea în scurt timp.

Consiliul Baroului București solicită tuturor avocaților și angajaților să respecte cu strictețe regulile de precauție stabilite de către autoritățile publice și conducerile instanțelor de judecată, în scopul menținerii sănătății tuturor persoanelor care își desfășoară activitatea în spațiile baroului sau ale instanțelor de judecată.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.