« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Hotărârea Schrems II – Cum mai transferăm datele personale către țări terțe? Câteva recomandări practice
16.11.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Marta Popa

Marta Popa

Marta Popa, Partener Senior VOICU & FILIPESCU, a redactat materialul Hotărârea Schrems II – Cum mai transferăm datele personale către țări terțe? Câteva recomandări practice, în care a arătat, printre altele, că „hotărârea CJUE în cauza C-311/18 – Facebook Ireland și Maximillian Schrems are o importanță unică, evidențiind dreptul fundamental la protecție în cazul transferului în țări terțe de date personale ale cetățenilor UE. CJUE a considerat că există, în spetă, o serie de vicii în tratamentul datelor personale, în special în ce privește principiul necesității și proporționalității, vicii care au dus în cele din urmă la invalidarea Scutului de Confidențialitate (Privacy Shield) încheiat anterior între Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.”

VOICU & FILIPESCU

VOICU & FILIPESCU

 
Secţiuni: Content, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD