Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Articole, Avocați, Comunicare profesională, Comunicate profesioniști, SELECTED

Pentru că avocatura se poate face și altfel!

5 septembrie 2023 | Simion Dănuț OLTEANU
Simion Dănuț Olteanu

Simion Dănuț Olteanu

Sunt avocat Simion Dănuț Olteanu, absolvent al Facultății de Drept și Masterand în Drept, avocat și membru al Baroului București din anul 2005. Am ales să candidez la alegerile pentru demnitatea de DECAN al Baroului București deoarece cred cu tărie că rolul avocatului nu este doar de a purta o robă, ci el este vocea celor nedreptățiți.

Dar ce facem atunci când avocatul este cel nedreptățit? Reformăm.

În agenda mea sunt scrise toate nemulțumirile pe care am avut onoarea și responsabilitatea să le ascult de la colegii mei avocați și membri ai Baroului București, nemulțumiri în fața cărora am simțit cu toții aceeași neputință. Din responsabilitate și respect atât față de mine și meseria mea, cât și față de colegii mei, azi știu că este imperativ să schimb ceva vizibil în bine.

Profesia noastră merită mult mai mult. Să ne alegem din nou un lider. Să primim înapoi respectul cuvenit.

Ce îmi propun?

În primul rând, să fiu mai puțin un Decan în funcție și mai mult un avocat alături de avocați, un om pentru oameni. Îmi doresc ca, alături de colegii mei avocați să pot iniția, promova și realiza cât mai mult pentru această profesie, dar, în principal, următoarele deziderate:

– susținerea și promovarea unui proiect de lege privind înființarea noțiunii de „avocat de familie”;

– acordarea unui suport vizibil în promovarea și apărarea drepturilor și intereselor acestei profesii împotriva oricăror forme de practicare a avocaturii clandestine;

– garantarea și protejarea privilegiului secretului profesional în privința avocaților;

– promovarea încheierii unor protocoale între U.N.B.R./Baroul București și Ministerul Justiției cu privire la ținerea ședințelor în sistem „online” prin crearea unei platforme de comunicare între avocați și instanțele de judecată, platformă în care atât avocații, cât și instanțele să poată avea acces în timp real la actele și probele din dosar, precum și crearea unor canale de interacțiune între avocați și magistrați, care să ducă la o mai rapidă și bună soluționare a cauzelor;

– întâlniri lunare între reprezentanții Baroului București și colegii avocați pentru a cunoaște, în mod nemijlocit, problemele cu care aceștia se confruntă, dar și pentru a fi printre ei și pentru ei;

– sprijinirea avocaților și a drepturilor și intereselor acestora, fie că vorbim aici de cei stagiari, fie că ne referim la avocații definitivi.

Avocat de familie

Cea mai curajoasă, utilă și reformatoare inițiativă, benefică pentru această profesie și pentru importanța acesteia, este proiectul înființării noțiunii de „avocat de familie”. Sunt convins că această nouă formă de exercitare a profesiei ar aduce atât avocatul, cât și profesia de avocat, într-o lumină mult mai bună.

Avem cu toții un medic de familie, la care apelăm pentru probleme de sănătate. De ce nu am avea și un avocat de familie, la care să apelăm pentru problemele noastre de natură juridică?

Văd în „avocatul de familie” acel specialist de încredere cu privire la situații sensibile, de natură juridică, fiind pregătit să ofere asistență și sfaturi juridice în orice moment, într-un mod cât mai eficient și echitabil posibil.

El va fi dedicat unui număr de clienți pe care îi va consilia, la cerere, și de la care va primi, lunar, un onorariu ce va fi reglementat prin lege sub formă de contribuție similară celei pentru servicii medicale. De asemenea, fiecare avocat va avea posibilitatea de a opta pentru un anumit portofoliu/număr de clienți care să îi asigure, lunar, decontări ale serviciilor sale și, cel mai important, un venit sigur, garantat, alături de recunoașterea pe care el și meseria pe care o practică le merită!

Avocatul de familie poate fi util într-o mulțime de situații cheie, de exemplu negocierea și redactarea contractelor, reprezentarea în instanță, medierea diferitelor conflicte, dar și oferirea de consiliere juridică pentru a susține clienții în luarea deciziilor importante.

Cred cu tărie în acest proiect al „avocatului de familie” deoarece realitatea de zi cu zi ne arată cum mulți dintre justițiabili sunt lipsiți de apărare în fața unor situații pe care aceștia cred că le pot gestiona singuri sau nu apelează la un avocat, considerând că avocatul reprezintă un cost mult prea mare. Proiectul „avocatului de familie” elimină această barieră și creează posibilitatea ca orice justițiabil să beneficieze de consultanță și servicii juridice în apărarea drepturilor sale.

Pentru schimbare este nevoie de implicare.

Avocatura merită această schimbare, iar schimbarea vine din noi, AVOCAȚII!

Implică-te! Împreună reformăm!

Avocat Simion Dănuț Olteanu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică