Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

ÎCCJ. Analiza biletului la ordin în cadrul acţiunii în restituirea unei plăţi nedatorate
02.12.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Content, Drept comercial, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că este exclusă, în cadrul unei acţiuni întemeiate pe instituţia juridică a plăţii nedatorate, analizarea aspectelor privind consecinţele emiterii unui bilet la ordin din perspectiva interdicţiilor stabilite prin Legea nr. 85/2014 şi a verificării legalităţii stingerii obligaţiilor de plată cu respectarea unor norme speciale, derogatorii de la dreptul comun. În speță, instanța supremă a constatat că modalitatea efectivă în care a avut loc stingerea unor debite în cadrul procedurii insolvenţei, consecinţele emiterii biletului la ordin şi realitatea obligaţiei de plată a sumei înscrise într-un instrument de plată a cărui anulare nu s-a solicitat în raport cu dispoziţiile Legii nr. 85/2014 exced cadrului procesual dedus judecăţii şi instanţei de drept comun sesizată cu restituirea unei plăţi nedatorate. (Decizia nr. 1274 din 7 iulie 2020, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti