« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
 1 comentariu

UNBR. Ședința Comisiei Permanente ref. situația examenului de absolvire a INPPA / 17 noiembrie 2020. UPDATE: Cele nouă întrebări vor fi invalidate. UPDATE: Hotărârea Consiliului de Conducere
18.11.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Miercuri, 18 noiembrie 2020, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a dat publicității hotărârea Consiliului de Conducere nr. 13/17.11.2020 privind examenul de absolvire a I.N.P.P.A. – sesiunea noiembrie 2020.

***

Marți, 17 noiembrie 2020, Uniunea Națională a Barourilor din Români a dat publicității următoarele:

„La propunerea av. dr. Traian Briciu, Președintele UNBR, Comisia Permanentă a UNBR, întrunită astăzi, 17 noiembrie 2020, în calitate de Consiliu de Conducere al INPPA,

față de memoriile depuse de mai mulți candidați la examenul de absolvire a I.N.P.P.A. din data de 15 noiembrie 2020, care invocă faptul că existența în întrebările de la examen a ipotezei în care nicio variantă de răspuns nu este corectă a fost de natură să afecteze calitatea examenului, motivând printre altele că, în sesiunile precedente ale examenului nu au fost întrebări care să nu aibă nicio variantă de răspuns corect, creându-se o practică în acest sens, și că, deși regulamentul de examen prevede această posibilitate, existența unor practici anterioare în legătură cu inexistența ipotezei în care nicio variantă nu este corectă, precum și faptul că la întrebările care nu cuprindeau niciun răspuns corect nu trebuia bifată nicio variantă, nu prezintă suficiente garanții pentru a insufla sentimentul de siguranță în rândul candidaților, a apreciat în spiritul echilibrului și previzibilității, că, în pofida faptului că Regulamentul de examen specifică la art. 8 alin. (1) că „fiecărei întrebări îi corespund mai multe variante de răspuns, dintre care una sau două pot fi corecte, existând posibilitatea ca nicio variantă să nu fie corectă”, acestea fiind reluate în specificațiile din foaia de examen înmânată candidaților,

luând în calcul practica anterioară și faptul că întrebările în discuție au fost de natură să pună candidații în situația de a avea o prudență diminuată în contextul presiunii examenului,

Comisia Permanentă a UNBR a apreciat că obiectivul principal al examenului este de a analiza cunoștințele reale ale candidaților, astfel încât, în spiritul echilibrului și al predictibilității, se impune remedierea acestei situații, prin invalidarea celor nouă întrebări, cu consecința acordării tuturor candidaților un punct la aceste întrebări.

Prezenta informare va fi adusă la cunoștința membrilor Comisiei de soluționare a contestațiilor la barem, spre a fi avută în vedere în activitatea acestei comisii.

Separat de aceasta, Comisia Permanentă va iniția o dezbatere profesională, inclusiv cu formele de exercitare a profesiei de avocat, pe tema modalității de pregătire în INPPA, adaptarea pregătirii profesionale la realitățile actuale ale profesiei, adaptarea formei de evaluare la specificul activității profesionale a avocatului, precum și structura examenului de absolvire și modul de concepere a evaluării, urmând ca rezultatele să fie prezentate spre analiza și aprobare Consiliului UNBR.”

***

Uniunea Națională a Barourilor din România a informat că avocat dr. Traian Briciu, Președintele UNBR, a convocat ședința Comisiei Permanente pentru marți, 17 noiembrie 2020, în cadrul căreia se va analiza situația examenului de absolvire a INPPA.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “UNBR. Ședința Comisiei Permanente ref. situația examenului de absolvire a INPPA / 17 noiembrie 2020. UPDATE: Cele nouă întrebări vor fi invalidate. UPDATE: Hotărârea Consiliului de Conducere”

  1. CEDO, drept UE si drept constitutional cu prioritate, ca sa se respecte ierarhia normativa.
    fara grile. cu acces la informatie juridica. sa se evalueze argumentarea, nu memoria.
    ar fi un inceput.
    pe de alta parte, e greu de crezut ca cei ce au creat aceasta situatie sunt si cei capabili sa o reformeze intr-un mod pozitiv. experienta ne arata ca cei ce rezolva problemele nu sunt aceiasi cu cei care le creeaza: de aceea clientii vin la avocati, si nu la alti clienti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.