Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Comunicare profesională, Comunicate profesioniști, Fuziuni și achiziții, SELECTED

Țuca Zbârcea & Asociații a asistat CEZ Group la realizarea exit-ului parțial din România

1 aprilie 2021 | JURIDICE.ro

CEZ Group a finalizat tranzacția prin care a vândut către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”) active constând în 7 companii, inclusiv rețeaua de distribuție a energiei electrice, furnizarea de electricitate și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa de la Fântânele – Cogealac. 

Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică grupului CEZ în legătură cu procesul prin care compania cehă a vândut parte din activele deținute în România, și anume distribuția de energie electrică, furnizarea de energie și portofoliul operațional de energie regenerabilă către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”). Cele 7 companii vizate de tranzacție sunt: Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power și CEZ România.

Avocații Țuca Zbârcea & Asociații au acordat consultanță generală privind aspectele corporative și de M&A ale tranzacției, incluzând analiza de tip due-diligence, oferind asistență pe durata negocierilor cu potențialii investitori și cumpărătorul final, asistență în semnarea documentelor tranzacției și pe durata closing-ului. De asemenea, o echipă specializată în dreptul concurenței a asigurat consultanța cu privire la implicațiile legislației în domeniul concurenței, iar avocații din departamentul de drept bancar al firmei au oferit suport juridic în ceea ce privește aspectele de finanțare incidente proiectului.

Echipa de avocați din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații a fost coordonată în principal de Sorin Vlădescu, Partner (corporate/M&A, energie) și Nisa Jecu, Managing Associate (corporate/M&A, energie).

De asemenea, avocații Raluca Mișu, Managing Associate (real estate); Alexandra Pereș, Managing Associate (real estate); Bogdan Halcu, Managing Associate (environmental law); Andreea Oprișan, Managing Associate (competition law); Cătălin Georgescu, Managing Associate (banking law) și-au adus aportul în finalizarea cu succes a acestui proect.

„Pentru mine personal și pentru toți membrii echipei noastre este un moment special, încărcat de emoție și de nostalgie. În cei 15 ani de colaborare cu CEZ Group, am avut șansa de a ne implica în mandate sofisticate, proiecte de pionierat în România, care ne-au testat abilitățile și ne-au oferit satisfacții uriașe: de la implementarea cu succes a primului unbundling din sectorul de electricitate, la dezvoltarea celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa și până la vânzarea parțială a operațiunilor deținute pe plan local cea mai mare tranzacție din România din ultimii 13 ani. Mulțumim echipei CEZ pentru încrederea acordată în toți acești ani și așteptăm cu drag colaborarea în cadrul viitoarelor proiecte pe care le vor dezvolta în domeniul serviciilor energetice”, a declarat Sorin Vlădescu, Partener al Țuca Zbârcea & Asociații și coordonatorul echipei de avocați care a asistat CEZ Group. 

Țuca Zbârcea & Asociații a colaborat cu firma de avocatură cehă – Skils s.r.o. advokátní kancelář, consultantul internațional al CEZ a.s. care a asigurat coordonarea tranzacției la nivel global.

CEZ Group rămâne activ în România, concentrându-se pe activitatea de trading de energie (CEZ Trade) și servicii energetice (High-Tech Clima).

:: English version

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică