Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Baroul București. Măsurile aplicate pentru prevenirea răspândirii virsusului SARS-CoV-2
23.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 23 martie 2021, Baroul București a publicat următoarea informare:

„Consiliul Baroului București aduce la cunoștința avocaților că în toate spațiile baroului, precum și în spațiile destinate avocaților din incintele instanțelor de judecată, se aplică în continuare măsuri specifice pentru limitarea răspândirii infectării cu virsusul SARS-CoV-2.

Astfel, în fiecare zi de vineri se efectuează operațiuni de dezinfectare și igienizare a tuturor spațiilor, acestea fiind dotate cu materiale dezinfectante pentru uzul angajaților și avocaților.

Sunt folosite prin rotație lampi ultraviolete bactericide pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor.

Sunt puse la dispoziția avocaților măști de protecție, prin Serviciul de Asistență Judiciară.

Se menține recomandarea de utilizare extinsă a poștei electronice, inclusiv recomandarea de a se efectua plăți online pentru achitarea taxelor și contribuțiilor profesionale.

Este limitat accesul publicului in spatiile baroului, cu exceptia situației în care există o convocare din partea Consiliului. Petițiile sau sesizările se înaintează exclusiv electronic, la adresele de email secretariat@baroul-bucuresti.ro sau sesizari@baroul-bucuresti.ro.

Consiliul Baroului București solicită tuturor avocaților și angajaților să respecte în continuare regulile de precauție stabilite de către autoritățile publice și conducerile instanțelor de judecată.”

***

Joi, 26 noiembrie 2020, Baroul București a publicat următoarea informare:

„Consiliul Baroului București aduce la cunoștința avocaților că în toate spațiile baroului, precum și în spațiile destinate avocaților din incintele instanțelor de judecată, se aplică în continuare măsuri specifice pentru limitarea răspândirii infectării cu virsusul SARS-CoV-2.

Astfel, în fiecare zi de vineri se efectuează operațiuni de dezinfectare și igienizare a tuturor spațiilor, acestea fiind dotate cu materiale dezinfectante pentru uzul angajaților și avocaților. Sunt folosite prin rotație lampi ultraviolete bactericide pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor. Pentru accesul persoanelor în sediul baroului este folosit un aparat pentru măsurarea temperaturii.

Sunt puse la dispoziția avocaților măști de protecție, prin Serviciul de Asistență Judiciară.

Se menține recomandarea de utilizare extinsă a poștei electronice, inclusiv recomandarea de a se efectua plăți online pentru achitarea taxelor și contribuțiilor profesionale.

Au fost realizate culoare de acces acolo unde spațiul a permis acest lucru, a fost limitat numărul angajaților care împart aceleași birouri, s-a realizat dotarea birourilor cu panouri de plexiglas.

Ținând cont de specificul muncii, a fost reorganizat programul de muncă al angajaților, prin decalarea acestuia sau prin efectuarea muncii de la domiciliu.

Ca urmare a aplicării tuturor acestor măsuri de protecție specifice, precum și prin respectarea regulilor de distanțare socială, în prezent nu există niciun angajat al baroului contaminat cu virsusul SARS-CoV-2.

Consiliul Baroului București solicită tuturor avocaților și angajaților să respecte în continuare regulile de precauție stabilite de către autoritățile publice și conducerile instanțelor de judecată, în scopul menținerii sănătății tuturor persoanelor care își desfășoară activitatea în spațiile baroului sau ale instanțelor de judecată.”

***

Joi, 19 noiembrie 2020, Baroul București a publicat următoarea informare:

„Consiliul Baroului București informeaza avocații că au fost aplicate, în continuare, măsuri pentru limitarea răspândirii infectării cu virsusul SARS-CoV-2.

În acest sens, s-a menținut efectuarea săptămânală a operațiunilor de dezinfectare și igienizare a tuturor spațiilor din sediul baroului și din spațiile avocațior aflate în incintele instanțelor de judecată, existând o bună colaborare cu acestea.

De asemenea, toate spațiile baroului au fost dotate cu materiale dezinfectante pentru uzul angajaților și avocaților.

Alături de achiziționarea de lămpi ultraviolete bactericide pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, a fost montat la intrarea în sediul baroului un aparat pentru măsurarea temperaturii.

Baroul pune în continuare la dispoziția avocaților măști de protecție, prin Serviciul de Asistență Judiciară.

Accesul avocaților în spațiile baroului este permis fără restricții dar, pentru rațiuni de protejare a sănătății avocaților și angajaților, se recomandă avocaților să realizeze toate comunicările prin intermediul poștei electronice, răspunsurile la solicitări fiind comunicate prin email, avocații având posibilitatea să ridice documentele în original, la cerere.

Se menține recomandarea de a se efectua plăți online pentru achitarea taxelor și contribuțiilor profesionale.

Avocații sunt informați, de asemenea, că nu există în prezent niciun angajat al baroului contaminat cu virsusul SARS-CoV-2.

Consiliul Baroului București solicită tuturor avocaților și angajaților să respecte cu strictețe regulile de precauție stabilite de către autoritățile publice și conducerile instanțelor de judecată, în scopul menținerii sănătății tuturor persoanelor care își desfășoară activitatea în spațiile baroului sau ale instanțelor de judecată.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti