« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Baroul București. Măsurile aplicate pentru prevenirea răspândirii virsusului SARS-CoV-2
26.11.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 26 noiembrie 2020, Baroul București a publicat următoarea informare:

„Consiliul Baroului București aduce la cunoștința avocaților că în toate spațiile baroului, precum și în spațiile destinate avocaților din incintele instanțelor de judecată, se aplică în continuare măsuri specifice pentru limitarea răspândirii infectării cu virsusul SARS-CoV-2.

Astfel, în fiecare zi de vineri se efectuează operațiuni de dezinfectare și igienizare a tuturor spațiilor, acestea fiind dotate cu materiale dezinfectante pentru uzul angajaților și avocaților. Sunt folosite prin rotație lampi ultraviolete bactericide pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor. Pentru accesul persoanelor în sediul baroului este folosit un aparat pentru măsurarea temperaturii.

Sunt puse la dispoziția avocaților măști de protecție, prin Serviciul de Asistență Judiciară.

Se menține recomandarea de utilizare extinsă a poștei electronice, inclusiv recomandarea de a se efectua plăți online pentru achitarea taxelor și contribuțiilor profesionale.

Au fost realizate culoare de acces acolo unde spațiul a permis acest lucru, a fost limitat numărul angajaților care împart aceleași birouri, s-a realizat dotarea birourilor cu panouri de plexiglas.

Ținând cont de specificul muncii, a fost reorganizat programul de muncă al angajaților, prin decalarea acestuia sau prin efectuarea muncii de la domiciliu.

Ca urmare a aplicării tuturor acestor măsuri de protecție specifice, precum și prin respectarea regulilor de distanțare socială, în prezent nu există niciun angajat al baroului contaminat cu virsusul SARS-CoV-2.

Consiliul Baroului București solicită tuturor avocaților și angajaților să respecte în continuare regulile de precauție stabilite de către autoritățile publice și conducerile instanțelor de judecată, în scopul menținerii sănătății tuturor persoanelor care își desfășoară activitatea în spațiile baroului sau ale instanțelor de judecată.”

***

Joi, 19 noiembrie 2020, Baroul București a publicat următoarea informare:

„Consiliul Baroului București informeaza avocații că au fost aplicate, în continuare, măsuri pentru limitarea răspândirii infectării cu virsusul SARS-CoV-2.

În acest sens, s-a menținut efectuarea săptămânală a operațiunilor de dezinfectare și igienizare a tuturor spațiilor din sediul baroului și din spațiile avocațior aflate în incintele instanțelor de judecată, existând o bună colaborare cu acestea.

De asemenea, toate spațiile baroului au fost dotate cu materiale dezinfectante pentru uzul angajaților și avocaților.

Alături de achiziționarea de lămpi ultraviolete bactericide pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, a fost montat la intrarea în sediul baroului un aparat pentru măsurarea temperaturii.

Baroul pune în continuare la dispoziția avocaților măști de protecție, prin Serviciul de Asistență Judiciară.

Accesul avocaților în spațiile baroului este permis fără restricții dar, pentru rațiuni de protejare a sănătății avocaților și angajaților, se recomandă avocaților să realizeze toate comunicările prin intermediul poștei electronice, răspunsurile la solicitări fiind comunicate prin email, avocații având posibilitatea să ridice documentele în original, la cerere.

Se menține recomandarea de a se efectua plăți online pentru achitarea taxelor și contribuțiilor profesionale.

Avocații sunt informați, de asemenea, că nu există în prezent niciun angajat al baroului contaminat cu virsusul SARS-CoV-2.

Consiliul Baroului București solicită tuturor avocaților și angajaților să respecte cu strictețe regulile de precauție stabilite de către autoritățile publice și conducerile instanțelor de judecată, în scopul menținerii sănătății tuturor persoanelor care își desfășoară activitatea în spațiile baroului sau ale instanțelor de judecată.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.