
Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în ceea ce privește raporturile de drept administrativ, legitimarea procesuală activă într-o acţiune în anularea actelor administrative referitoare la nerambursarea unor cheltuieli aferente proiectului revine exclusiv beneficiarului finanţării, chiar dacă aceste cheltuieli ar fi ale partenerului. În speță, Înalta Curte a constatat că instanţa de fond a stabilit, cu o corectă aplicare a prevederilor legii, că reclamanta A. SRL, ca parteneră a beneficiarei finanţării – ANOFM, nu are calitate procesuală activă în cauza de faţă, care priveşte anularea actelor administrative referitoare la caracterul neeligibil al cheltuielilor cu managementul proiectului. Aceasta pentru că legitimarea procesuală activă, în acest caz, este recunoscută beneficiarului finanţării, care îl reprezintă deopotrivă şi pe partenerul său. (Decizia nr. 6354 din 11 decembrie 2019, pronunțată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)
Aflaţi mai mult despre ANOFM, beneficiarul finanţării, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţi, nerambursarea unor cheltuieliJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.