Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Judecătorul Bogdan Mateescu candidează pentru președinția CSM 2021. UPDATE: Desemnare președinte
03.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 3 decembrie 2020, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a desemnat pe  Mihai Bogdan Mateescu, judecător, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

:: Ordinea de zi soluționată

***

Judecător Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, s-a referit în cadrul unei postări pe rețelele de socializare (19 noiembrie 2020, aici) cu privire la candidatura sa pentru președinția Consiliului Superior al Magistraturii, declarând: „După o atentă analiză, am luat hotărârea de a candida pentru președinția Consiliului Superior al Magistraturii. Le-am împărtășit hotărârea mea colegilor din CSM astăzi (considerând corect că ei să fie cei care să o cunoască primii), iar acum o fac și aici, public, asumându-mi tot ceea ce urmează.

Decența, asumarea, profesionalismul, dialogul onest și constructiv, responsabilitatea, respectul sunt valori în care cred cu tărie și care trebuie atașate ideei de consolidare a Consiliului, decredibilizarea sa fiind extrem de dăunătoare.

Consider că este esențial pentru magistratură dar și pentru societate un Consiliu coerent, care să contribuie cu toată energia lui și cu toată forța argumentelor miilor de magistrați la îmbunătățirea cadrului legal care să le apere cu adevărat independența, în contextul imensei responsabilități pe care o poartă.

Un Consiliu care să depună toate eforturile posibile pentru a fi îndeplinite condițiile necesare înfăptuirii unui act de justiție de calitate în beneficiul cetățenilor, dar și pentru a asigura păstrarea standardelor de demnitate și de conduită atașate statutului de magistrat.

Pledez în continuare pentru un Consiliu prezent adecvat în comunicarea publică, partener neutru și onest de dialog cu alți factori decidenți dar și cu instituțiile indispensabile înfăptuirii actului de justiție, cu un aparat robust și format din adevărați profesioniști, nebirocratic, transparent în condițiile legii, care să răspundă în mod real rolului său constituțional.”PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.