Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Săptămâna aniversară la Facultatea de Drept a Universității din București / 23-29 noiembrie 2020 
20.11.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

La data de 25 noiembrie 2020, Facultatea de Drept a Universității din București sărbătorește 161 de ani de la înființare. Pentru marcarea acestui moment important, chiar în contextul actual, în care activitățile didactice se desfășoară în mediul online, Facultatea de Drept propune o serie de activități pe parcursul săptămânii 23-29 noiembrie 2020. Astfel, Săptămâna aniversară a Facultății de Drept a Universității din București va include:

Marți, 24 noiembrie 2020, începând cu ora 14.00, reprezentanți ai Collège d’Europe (College of Europe) vor prezenta activitatea acestei prestigioase instituții de formare în domeniul Dreptului european, precum și oportunitățile oferite studenților și absolvenților Facultății de Drept.  Evenimentul este destinat în principal studenților masteranzi și doctoranzi, dar este deschis tuturor studenților și profesorilor Facultății de Drept a Universității din București.

Miercuri, 25 noiembrie 2020, în intervalul orar 12.00-13.30, va fi organizată, împreună cu  Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, dezbaterea Asistența juridică pro bono – Pledoarie pentru creșterea accesului la justiție. Evenimentul urmărește, în egală măsură, să marcheze Săptămâna europeană pro bono (European Pro Bono Week).

Joi, 26 noiembrie 2020, începând cu ora 12.00, Dr. Steve Terrett, Directorul British Law Center, instituție parteneră a Facultății de Drept, va susține prelegerea Is Britain still Great? Will the Kingdom remain United? Brexit and the future of the UK’s legal system. Sunt invitați să urmărească evenimentul și să se implice în dezbateri studenții și cadrele didactice ale Facultății de Drept a Universității din București, dar și toți cei interesați, în egală măsură, de consecințele juridice ale Brexit și de sistemul juridic britanic.

Vineri, 27 noiembrie 2020, în intervalul orar 15.30 – 17.00, va fi organizată masa rotundă cu tema Dimensiunea constituțională a dreptului fundamental la educație, ce va reuni, pentru o discuție deschisă asupra acestui subiect, cadre didactice și studenți ai Facultății de Drept a Universității din București.

Toate evenimentele se vor desfășura online, cu înscrierea prealabilă a doritorilor, link-urile de conectare urmând a fi transmise după închiderea înregistrărilor. Mai multe informații cu privire la toate aceste activități pot fi obținute prin consultarea paginii web a Facultății de Drept a Universității din București, secțiunea Evenimente.

De asemenea, în Săptămâna aniversară, pagina web a Facultății va fi îmbogățită cu noi secțiuni referitoare la personalități ale comunității academice, incluzând detalii despre viața și cariera acestora.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.