Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Acordarea ajutoarelor de stat şi ajutoarelor de minimis pentru sprijinirea specializării inteligente în regiunea Sud-Est
25.11.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 19 noiembrie 2020, în Monitorul Oficial, Partea I nr. 1106 din 19 noiembrie 2020, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a publicat Ordinul nr. 3965/2020 privind aprobarea măsurii de sprijin constând în acordarea unor ajutoare de stat și ajutoare de minimis pentru sprijinirea specializării inteligente în regiunea Sud-Est, în cadrul „Inițiativei DG Regio pentru regiuni mai puțin dezvoltate” prin Programul operațional regional 2014-2020.

În concret, măsura este alcătuită din trei componente:
a) ajutor de stat pentru proiecte de cercetare și dezvoltare, cu respectarea prevederilor art. 25 din Regulamentul (UE) nr. 651/2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene;
b) ajutor de stat regional pentru investiții, cu respectarea prevederilor art. 14 din Regulamentul (UE) nr. 651/2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene;
c) ajutor de minimis, cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) nr. 1.407/2013 privind aplicarea articolelor 107 și 108 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene ajutoarelor de minimis.

Măsura se aplică investițiilor realizate în mediul urban și rural din regiunea de dezvoltare Sud-Est. Solicitanții de proiecte trebuie să fi parcurs deja etapele specifice, aferente procesului de elaborare/actualizare a strategiilor de specializare inteligentă de la nivelul regiunii de dezvoltare Sud-Est, sprijinite prin componenta „RIS3 pentru regiuni mai puțin dezvoltate” din cadrul „Inițiativei DG Regio pentru regiuni mai puțin dezvoltate”.

Prezenta măsură nu se aplică proiectelor mari de investiții şi nici investițiilor inițiale cu costuri eligibile care depășesc 50 de milioane euro, calculate la tarifele și cursul de schimb de la data acordării ajutorului.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti