« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

ANSPDCP. Operator sancționat cu 4.000 EURO pentru nesoluționarea cererilor de exercitare a drepturilor de acces și ștergere
23.11.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 23 noiembrie 2020, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a informat că a finalizat o investigație la operatorul Vodafone România S.A. și a constatat  încălcarea dispozițiilor art. 12, art. 15 și art. 17, potrivit unui comunicat.

Operatorul Vodafone România SA a fost sancționat cu amendă în cuantum de 19468,8 lei, echivalentul sumei de 4000 EURO.

Sancțiunea a fost aplicată urmare a unor plângeri prin care se reclama faptul că operatorul nu a răspuns unor cereri de exercitare a drepturilor de acces și ștergere prevăzute de art. 15 și art. 17 din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

În cadrul investigației, Vodafone România SA nu a putut face dovada soluționării cererilor de exercitare a drepturilor de acces și ștergere în termenul prevăzut de art. 12 din Regulament.

Totodată, operatorului i s-a aplicat și măsura corectivă de a comunica un răspuns petentului la cererile sale cu privire la măsurile adoptate în baza acestora.

 
Secţiuni: Content, Data protection, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD