Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Două minore au fost arestate preventiv pentru amenințare, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal și șantaj


12 septembrie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Procedură penală

În data de 08.09.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București a formulat propunere de luare a măsurii arestului preventiv față de inculpata minoră I.R.M.A, în vârstă de 16 ani, pentru săvârşirea infracțiunilor de amenințarea, prev. de art. 206 alin. 1 C.p., tâlhărie, prev. de art. 233 C.p., cu aplicarea art. 77 lit. a) C.p., lipsirea de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 și 3 lit. b) C.p., cu aplicarea art. 77 lit. a) C.p. și șantajul, prev. de art. 207 alin. 1 și 3 C.p., toate cu aplicarea art. 113 alin. 3 C.p. și art. 38 alin. 1 C.p., precum şi faţă de inculpata minoră C.A.A.I., în vârstă de 15 ani, pentru săvârşirea infracțiunilor de tâlhărie, prev. de art. 233 C.p., cu aplicarea art. 77 lit. a) C.p. și lipsirea de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 și 3 lit. b) C.p., cu aplicarea art. 77 lit. a) C.p., ambele cu aplicarea art. 113 alin. 2 C.p. și art. 38 alin. 1 C.p.

La aceeaşi dată, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti a dispus admiterea propunerii şi luarea măsurii arestului preventiv faţă de cele două inculpate minore pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că la data de 04.09.2023, în jurul orei 16:00, inculpata C.A.A.I. s-a deplasat într-un parc situat în mun. București, sectorul 3, împreună cu inculpata I.R.M.A. şi cu alte două persoane minore, cu vârsta sub 14 ani, unde au abordat-o și au determinat-o pe persoana vătămată P.A.M., în vârstă de 14 ani, să se deplaseze cu aceștia în lateralul unui bloc situat pe raza sectorului 3 din municipiul Bucureşti, unde cele două inculpate şi ceilalţi doi minori care se aflau cu acestea au agresat-o fizic pe victimă, în sensul că au tras-o de păr și au lovit-o cu palmele, pumnii și picioarele în zona corpului și a capului, context în care, profitând de starea de temere în care se afla aceasta, inculpata C.A.A.I i-a smuls victimei genele artificiale tip bandă de la ochi, iar inculpata I.R.M.A., împreună cu ceilalţi doi minori care nu răspund penal au deposedat-o pe victimă de un creion de buze și de o sumă de bani, bunuri care se aflau în geanta acesteia, iar inculpata I.R.M.A. i-a smuls din mână victimei telefonul marca iPhone 11, în scopul însușirii pe nedrept.

De asemenea, la data de 04.09.2023, în jurul orei 17:45, cele două inculpate, însoţite de cei doi minori cu vârsta sub 14 ani, au constrâns-o pe persoana vătămată P.A.M. să se deplaseze alături de aceștia către la o altă adresă situată pe raza sectorului 3 din municipiul Bucureşti, lipsind-o astfel de libertate pe victima minoră până în jurul orei 18:45.

Pe această cale, înţelegem să atragem atenţia asupra acestui fenomen, cunoscut sub denumirea de „bullying”, care a luat amploare, precum şi asupra acţiunilor grave ale minorilor care capătă valenţă penală şi care presupun şi impun luarea unor măsuri corespunzătoare din partea organelor judiciare.

:: Sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică