Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

Alegeri Baroul București 2023: Ana-Maria Mihălcescu își anunță candidatura pentru funcția de consilier


12 septembrie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Marți, 12 septembrie 2023, av. dr. Ana-Maria Mihălcescu și-a anunțat candidatura pentru Consiliul Baroului București:

Stimate confrate,

Sunt avocat Ana-Maria Mihălcescu, membră a Baroului Bucureşti de peste 25 de ani, perioadă în care am practicat fără întrerupere avocatura că stagiară a Maestrului Niculae Cerveni, fost decan al Baroului, iar apoi ca asociat fondator în cadrul SCPA PROFESOR IORGOVAN & ASOCIAȚII, cu actuala denumire SCPA MIHĂLCESCU & ASOCIAȚII.

Din anul 2007 sunt membru individual al Uniunii Internaționale a Avocaților, participând în mod constant la congresele, seminariile și publicațiile UIA. Din 2012 sunt lector universitar în cadrul Universității ”Titu Maiorescu”.

Având în vedere activitatea mea de până acum și experiența acumulată, îndrăznesc să cred că pot reprezenta cu toată onestitatea interesele colegilor de breasla în Consiliul Baroului București.

Câteva probleme majore cred că trebuie rezolvate în viitorul mandat al consiliului:

1. O distribuție echitabilă a taxelor și contribuțiilor avocaților, îndeosebi a contribuției la CAA. O contribuție trebuie să rămână ce-i spune numele, nu putem să ne plătim pensia în avans.

2. Demersuri legale pentru a se menține actuala structură a CASS și a se echilibra presiunea fiscală asupra avocaților. Avocații nu pot și nu trebuie să suporte costurile eșecurilor clasei politice.

3. Transparența în cheltuirea fondurilor și transparența în activitatea Baroului în general, inclusiv prin publicitatea dezbaterilor Consiliului asupra problemelor de interes general. Există posibilitatea de a se transmite live aceste dezbateri. Baroul s-a tot informatizat, deci această facilitate este simplu de dezvoltat.

4. Dezvoltarea unui sistem informatic prin care avocații să fie consultați și informați în timp real cu toate problemele care privesc practica profesiei.

5. Abuzurile asupra avocaților trebuie să înceteze – principalul rol al Baroului este de a asigura demnitatea profesiei și a avocaților. Avocații nu mai trebuie să accepte să fie priviți ca niște anexe de mâna a doua a sistemului judiciar. Consiliul Baroului București are un rol esențial în această problemă.

6. Avocații lucrează în instanțe, deci trebuie să existe birouri ale avocaților în sediul fiecărei instanțe din București, dotate corespunzător.

Îndrăznesc să vă cer votul pentru aceste priorități pentru care mă angajez în fața dumneavoastră că voi milita cu perseverență.

Cu stimă,
Avocat Ana-Maria Mihălcescu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică