« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Tribunalul București: Daune morale în valoare de 20.000 lei acordate pentru afirmații denigratoare realizate prin intermediul rețelei de socializare „Facebook”
25.11.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Drept civil, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Prin Sentinta civila nr. 1780/2020, pronuntata in cadrul dosarului nr. 21134/3/2019, Tribunalul Bucuresti – Sectia a IV-a Civila a admis, in prima instanta, cererea de chemare in judecata formulata de reputatul cadru medical Victor Zota,  prin care erau solicitate daune morale ca urmare a unor postari publicate pe reteaua de socializare Facebook, postari ce aveau un continut denigrator, fara fundament probator, atingand astfel prestigiul, onoarea profesionala si viata personala a domnului Victor Zota.

Totdata, instanta de judecata a dispus ca postarile in cauza sa fie sterse de pe contul de socializare al paratului, obligandu-l pe acesta la publicarea, pe pagina sa de Facebook, a dispozitivului hotararii in termen de o zi de la data ramanerii definitive a acesteia.

Solutia Tribunalului Bucuresti poate fi consultata accesand link-ul: Tribunalul BUCUREŞTI – Informaţii dosar (just.ro)

Domnul Victor Zota a fost asistat, in fata Tribunalului Bucuresti, de avocatii Sandra Olanescu si Alexandru Olanescu.

Victor Zota: „ Am demarat aceasta actiune intrucat am deplina incredere in sistemul judiciar din Romania iar Tribunalul Bucuresti, o instanta de judecata impartiala si corecta, a facut dreptate prin solutia pronuntata. Ani de zile, atat eu cat si familia mea, am facut obiectul denigrarilor unei persoane care a extins un conflict personal in spatiul public, iar justitia a sanctionat acest comportament nedemn. De asemenea, am ramas placut impresionat de profesionalismul si de dedicatia fratilor Olanescu in gestionarea acestei cauze.”

Alexandru Olanescu: „Solutia instantei de judecata este binevenita in contextul in care dreptul la libertatea de exprimare capta valentele unui drept absolut, deseori pretinse judecati de valoare fiind invocate ca apanaj al celor care au ca scop denigrarea unei persoane, atat din perspectiva reputatiei profesionale cat si a vietii familiale. Aceasta cauza a fost speciala pentru mine cu atat mai mult cu cat a fost prima in care am pledat in fata instantei de judecata alaturi de sora mea, Sandra!

Sandra Olanescu: „Sentinta Tribunalului Bucuresti este salutara cu atat mai mult cu cat activitatile nelegale, realizate prin intermediul retelelor de socializare, sunt din ce in ce mai frecvente in ultima perioada. De asemenea, se creeaza un precedent pozitiv, de responzabilizare a utilizatorilor unor asemenea retele de socializare in privinta continutului publicat pe acestea, indiferent daca postarea apartine unei persoane publice sau private.

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD