Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Eurodeputații votează în favoarea unei intensificări a utilizării energiei din surse regenerabile


13 septembrie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Energie, Noutăți legislative

Marți, 12 septembrie 2023, Parlamentul European a votat în favoarea unei intensificări a utilizării energiei din surse regenerabile, în conformitate cu Pactul verde și cu planurile REPowerEU, potrivit unui comunicat.

Actualizarea Directivei privind energia din surse regenerabile (RED), deja convenită între deputați și Consiliu, prevede o pondere mai mare de energie din surse regenerabile în consumul final al UE. Aceasta a fost stabilită la 42,5% până în 2030. Țările Uniunii ar trebui să depună eforturi pentru a ajunge la o pondere de 45%.

Eurodeputatul Markus Pieper (PPE, Germania): „În urmărirea unei mai mari independențe energetice și a reducerii emisiilor de CO2, ne-am ridicat obiectivele privind energia din surse regenerabile. Această directivă demonstrează că Bruxelles-ul poate fi nebirocratic și pragmatic. Am desemnat sursele regenerabile de energie drept un interes public major, eficientizând procesul de aprobare a acestora. Ne focalizăm asupra energiei eoliene, energiei fotovoltaice, energiei hidroelectrice, energiei geotermale și curenților de maree. Biomasa din lemn va rămâne clasificată drept energie regenerabilă. În conformitate cu principiul „tăcerii pozitive”, investițiile vor fi considerate aprobate în absența feedbackului administrativ. Acum avem nevoie urgentă de o organizare a pieței UE a energiei electrice și de o trecere imediată la hidrogen pentru o tranziție mai ecologică.”

Legislația a fost adoptată cu 470 voturi pentru, 120 împotrivă și 40 abțineri. Apoi ea trebuie să fie aprobată în mod oficial de Consiliu pentru a intra în vigoare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică