Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR. Solicitări ref. asigurarea fondurilor bugetare corespunzătoare achitării onorariilor avocațiale pentru prestațiile din oficiu. UPDATE: Precizări Ministerul Justiției
10.12.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 10 decembrie 2020, Ministerul Justiției a dat publicității următoarele:

„Ministerul Justiției a informat joi, 10 decembrie a.c., Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) că a întreprins toate măsurile necesare pentru acoperirea completă a plății onorariilor avocaților din oficiu aferente anului 2020.

În acest sens, Ministerul Justiției a solicitat Ministerului Finanțelor Publice aprobare pentru modificarea bugetului astfel încât să fie suplimentate fondurile pentru plata onorariilor avocaților din oficiu.

Ca urmare a unui efort inter-instituțional, plata onorariilor avocaților din oficiu în cursul lunii decembrie va fi efectuată în condiţii normale.

Menționăm că, încă din luna ianuarie 2020, Ministerul Justiției a informat UNBR că, dacă pe parcursul anului va apărea necesitatea suplimentării acestor fonduri, va depune diligențele necesare în cadrul rectificărilor bugetare aferente anului 2020.”

***

Miercuri, 25 noiembrie 2020, Uniunea Națională a Barourilor din România a informat că a transmis către Primul-Ministru al României, Ministerul Justiției și Ministerul Public următoarea adresă semnată de av. dr. Traian-Cornel Briciu, Președintele UNBR:

„Uniunea Națională a Barourilor din România (U.N.B.R.) a luat act de informările barourilor din țară, în conformitate cu care, Ministerul Public, prin diversele structuri teritoriale, a anunțat că sumele prevăzute în bugetul statului cu destinația plății onorariilor pentru prestațiile avocațiale din oficiu în cadrul urmăririi penale s-au epuizat sau sunt pe cale să se epuizeze, înregistrându-se restanțe la plata onorariilor din oficiu.

Prin adresa Ministerului Justiției nr. 2/103771/16.01.2020 (pe care o atașăm prezentei), am fost informați că sumele prevăzute în buget pentru anul 2020 cu această destinație sunt următoarele:

– în bugetul Ministerului Justiției – 70.500 mii lei;

– în bugetul Ministerului Public – 4.830 mii lei.

În respectiva adresă se indică faptul că, în cazul în care, pe parcursul anului, va apărarea necesitatea suplimentării acestor fonduri, se vor face diligențele necesare cu ocazia rectificărilor bugetare anuale aferente anului 2020.

Prin O.U.G. nr. 50/2020 s-a suplimentat bugetul Ministerului Public cu suma de 20.000 mii lei, având ca destinație plata onorariilor pentru prestațiile avocațiale din oficiu în cadrul urmăririi penale, sumă care apare ca fiind insuficientă.

Vă rugăm să întreprindeți toate demersurile necesare pentru a asigura fondurile bugetare corespunzătoare achitării onorariilor avocațiale pentru prestațiile din oficiu.

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat!”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti