« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

ANSPDCP. Operator sancționat cu 5.000 EURO pentru încălcarea securității datelor
26.11.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 25 noiembrie 2020, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a informat că a finalizat o investigație la operatorul DADA CREATION S.R.L. și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) și (2) și art. 33 alin. (1), potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 24.272,50 lei, echivalentul a 5.000 EURO

Investigația a fost demarată ca urmare a unei sesizări prin care s-a reclamat faptul că prin intermediul site-ului operatorului era disponibil un document privind înregistrările detaliate ale tranzacțiilor recepționate de acest site de la clienții săi (persoane fizice) conținând adrese de e-mail, numere de telefon, nume și prenume clienți (persoane adulte și minori), vârstă minori, adrese de livrare, număr comandă, suma totală a comenzii, produsele comandate și data efectuării comenzii.

Încălcarea securității datelor a constat în faptul că DADA CREATION S.R.L. nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător riscului prelucrării, ceea ce a condus la divulgarea și accesul neautorizat la datele cu caracter personal ale unui număr de aproximativ 1091 persoane fizice, care efectuaseră comenzi pe site-ul operatorului.

De asemenea, operatorul a fost sancționat cu avertisment întrucât nu a notificat Autorității de supraveghere incidentul de securitate (ce i-a fost adus la cunoștință de instituția noastră), potrivit art. 33 din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Totodată, operatorului i s-a aplicat și măsura corectivă de revizuire şi actualizare a măsurilor tehnice şi organizatorice implementate ca urmare a evaluării privind riscul pentru drepturile și libertățile persoanelor, astfel încât să fie evitate incidente similare de dezvăluire neautorizată a datelor cu caracter personal prelucrate.

 
Secţiuni: Content, Data protection, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD