Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Mecanismul de protecție civilă al UE a fost activat pentru a sprijini Libia


18 septembrie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Luni, 18 septembrie 2022, Comisia Europeană deblochează o finanțare umanitară de 5,2 milioane de euro, potrivit unui comunicat.

***

Miercuri, 14 septembrie 2023, mecanismul de protecție civilă al UE a fost activat pentru a sprijini Libia în urma inundațiilor majore care au cauzat mii de victime, potrivit unui comunicat.

Câteva state membre ale UE – Germania, România și Finlanda – au oferit imediat o asistență substanțială prin intermediul mecanismului, sub forma unor articole pentru adăposturi, precum corturi, paturi de campanie și pături, 80 de generatoare, produse alimentare, precum și corturi spitalicești și rezervoare de apă. Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE este pregătit să coordoneze și alte oferte de asistență.

În plus, UE a deblocat o sumă inițială de 500.000 EUR ca finanțare umanitară pentru a răspunde celor mai urgente nevoi ale populației din Libia afectate de impactul furtunii „Daniel”.

Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor: „Inundațiile survenite rapid în Libia s-au soldat deja cu pierderea a mii de vieți omenești. În această perioadă dificilă, un răspuns prompt și organizat este esențial. Pentru a contribui la sprijinirea operațiunilor de urgență de pe teren, UE coordonează noile oferte de ajutor care urmează să fie canalizate prin intermediul mecanismului său de protecție civilă. Le mulțumesc statelor membre ale UE care au oferit deja articole pentru adăposturi, generatoare, produse alimentare și alte tipuri de sprijin vital. De asemenea, UE a deblocat o sumă de 500 000 EUR ca ajutor umanitar. UE este în continuare pregătită să intensifice răspunsul pentru persoanele cele mai afectate din Libia care trec prin această perioadă dificilă.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri