Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Competența de judecată când o parte este internată


18 septembrie 2023 | Alina MATEI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul acțiunii unei persoane fizice având ca obiect instituirea curatelei în ceea ce îl priveşte pe bunicul său pentru a putea deschide cont la o instituţie bancară pentru depunere, ridicare pensie din cont, eventual virare în cont, reziliere contracte încheiate pe numele bolnavului, încasare pensie restantă, depunere şi ridicare de acte pentru obţinerea certificat – bunicul locuind într-un centru rezidențial, chiar dacă nu a fost stabilită în mod legal reşedinţa în acest loc, iar în actul de identitate fiind trecută altă adresă de domiciliu  – instanţa va ţine seama de locuinţa efectivă a persoanei ocrotite, prin raportare la art. 114 alin. 1 C. proc. civ., art. 87 C. civ. și art. 91 C. proc. civ., respectiv instanța în a cărei circumscripție se află internat bunicul este competentă să soluționeze acțiunea. (Decizia nr. 403 din 2 martie 2023, pronunțată de Secţia I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică