Secţiuni » Arii de practică » Business » Fuziuni & Achiziţii
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti

PwC România și D&B David și Baias au asistat familia Cepalis în vânzarea producătorului Te-Rox către grupul suedez Holmbergs


03.12.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Fuziuni și achiziții, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

O echipă integrată de specialiști în tranzacții ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat familia Cepalis în tranzacția prin care a vândut producătorul de huse și sisteme de siguranță pentru scaune auto pentru copii Te-Rox Prod Pașcani către grupul suedez Holmbergs.

George Ureche, M&A Leader PwC România: ”Ne bucurăm că am reușit să încheiem încă un proiect de succes, după un an și jumătate în care am traversat, împreună cu Doina și Roxana Cepalis, foarte multe momente de răscruce, de la selectarea celui mai bun investitor până la momentele dificile din timpul stării de urgență, când toate companiile de producție au fost afectate. Toate greutățile au fost depășite și nu am pierdut niciun moment din vedere scopul final – cum să creăm valoare pentru acționari, pentru companie și pentru comunitate. Această tranzacție, prin care familia Cepalis devine un acționar important în grupul Holmbergs, pune și bazele dezvoltării ulterioare a companiei Te-Rox, care va deveni un pilon puternic de creștere a întregului grup.

Perioadele incerte au suspendat sau anulat multe fuziuni și achiziții în piață, dar cele care sunt încheiate în acest final de an arată că există o încredere a ambilor parteneri că se poate genera valoare și într-un context macroeconomic dificil.”

Sorin David, Managing Partner D&B David și Baias: ”Suntem onorați că am făcut parte din echipa care a finalizat această tranzacție complexă și importantă pentru perioada plină de incertitudini pe care o traversăm. În același timp reprezintă încă o colaborare de succes cu antreprenorii români care ne acordă încrederea în decizii esențiale pentru afacerile lor.”

Experții PwC au oferit asistență financiară specializată la tranzacții, în timp ce avocații D&B David și Baias au acordat consultanță juridică în toate etapele, până la finalizarea tranzacției. În etapa negocierii documentelor tranzacției au fost cooptate și Alina Stăvaru, Partener, și Marina Giurgică, Asociat Radu Tărăcilă Pădurari  Retevoescu SCA.

Marina Pavel, Manager PwC România: ”Pentru noi, în calitate de consultanți de tranzacții care au asistat familia Cepalis în această vânzare, satisfacția constă nu doar în încheierea tranzacției în parametrii doriți, ci și în identificarea acelui investitor care, în contextul internațional al pieței de profil, poate materializa potențialul de creștere al Te-Rox.”

Firma fondată de Doina Cepalis a fost premiată în 2011 la Gala „Campioni în Business”, organizată de PwC, Enterprise Investors şi BCR, la categoria cele mai dinamice companii din Moldova.

Mihai Anița, Partener PwC România: ”Această tranzacție reprezintă încă o validare a faptului că Doina Cepalis este o campioană în business pentru că a reușit să creeze și să dezvolte o companie valoroasă și apreciată internațional pentru calitate și inovație.”

Echipa integrată a fost formată din George Ureche, M&A Leader, PwC România,  Marina Pavel, Manager, și Marius Brinceanu, Consultant Senior, Sorin David, Managing Partner D&B David, și Baias și Andreea Tortov, Avocat Colaborator D&B David și Baias.

Despre PwC România

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 155 de țări cu mai mult de 284.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul consultanței pentru afaceri, auditului și consultanței fiscale.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

Despre D&B David şi Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din 50 de avocați (dintre care 8 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti