Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

Supravegherea operațiunilor de transport feroviar și cu metroul de către ASFR


18 septembrie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 837 din 15 septembrie 2023 a fost publicat Ordinul nr. 1650/2023 privind supravegherea operațiunilor de transport feroviar și cu metroul de către Autoritatea de Siguranță Feroviară Română – ASFR.

Supravegherea operaţiunilor de transport feroviar şi cu metroul se exercită de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română – ASFR.

Prevederile prezentului ordin se aplică operatorilor de transport feroviar de călători şi/sau de marfă, administratorului/gestionarilor de infrastructură feroviară, operatorilor care efectuează numai manevră feroviară, gestionarilor de linii ferate industriale, intermediarilor activităţilor de transport pe calea ferată, deţinătorilor de linii de metrou pentru transportul de călători/operatorilor care efectuează transport urban cu metroul, entităţilor responsabile cu întreţinerea vehiculelor feroviare, operatorilor economici care efectuează funcţiile de întreţinere, operatorilor care efectuează transport pe căile ferate cu caracter de patrimoniu, de muzeu sau turistic şi/sau alt tip de transport pe şine.

Activităţile de supraveghere se exercită atât prin intermediul structurilor din centralul ASFR, cât şi prin inspectoratele de siguranţă feroviară, sub coordonarea şefilor acestor structuri sau a inspectorilor-şefi teritoriali, după caz, în baza unor planuri de supraveghere bazate pe riscuri, în care sunt stabilite priorităţile şi scopul supravegherii şi pot avea ca obiectiv verificarea implementării întregului sistem de management al siguranţei sau a unor elemente individuale din sistemul de management al siguranţei, precum şi verificarea modului de respectare a cerinţelor care au stat la baza acordării documentelor de către ASFR.

Intrare în vigoare: 15 septembrie 2023

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică