Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Imposibilitatea micșorării pretențiilor în recurs
16.12.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în calea de atac a recursului nu se poate micșora cuantumul pretențiilor, în baza art. 204 C. proc. civ., întrucât se nesocotește flagrant cadrul procesual al judecăţii în recurs, unde se realizează doar un control de legalitate, respectiv de verificare a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile (art. 483 alin. 3 C. proc. civ.). În speță, instanța supremă a constatat că nu este posibilă în recurs reducerea cuantumului despăgubirilor morale la suma de 30.000 EURO (faţă de cea pretinsă iniţial, de 60.000 EURO), această cerere fiind corespunzătoarea judecății în primă instanţă. (Decizia nr. 1853 din 30 septembrie 2020, pronunțată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie)

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti