Varia
JURIDICE

BNR lansează în circuitul numismatic o monedă de argint dedicată lui Tudor Arghezi
03.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1166 din 2 decembrie 2020 a fost publicată Circulara nr. 27/2020 privind lansarea în circuitul numismatic a unei monede din argint cu tema 140 de ani de la nașterea poetului Tudor Arghezi.

Banca Națională a României (BNR) lansează în circuitul numismatic o monedă de argint cu tema „140 de ani de la nașterea poetului Tudor Arghezi”. Valoarea nominală a acesteia este de 10 lei, forma rotundă, cu o greutate de 31,1 grame și un diametru de 37 milimetri.

Aversul monedei redă imaginea casei lui Tudor Arghezi (Mărțișor), este inscripționată în act de cerc cu „ROMANIA”, anul de emisiune „2020”, valoarea nominală „10 lei” și stema României.

Reversul prezintă portretul și semnătura poetului suprapuse peste un fragment de manuscris cu textul unei poezii scrise de acesta.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.