Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Studiu privind percepția studenților la Drept asupra pedepsei cu moartea
04.12.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Florin Bobei

Florin Bobei

Valentina Dinu

Valentina Dinu

Dragoș Pârgaru

Dragoș Pârgaru

Andra Trandafir

Andra Trandafir

La data de 2 decembrie 2020, lector univ. dr. Andra Trandafir, asist. dr. Dragoș Pârgaru, drd. Valentina Dinu și drd. Florin Bobei, din cadrul Facultății de Drept a Universității din București au publicat un studiu privind percepția studenților la Drept asupra pedepsei cu moartea.

Materialul explorează subiectul pedepsei cu moartea și argumentele aduse în favoarea și împotriva pedepsei capitale din perspectiva unui chestionar adresat studenților la Drept din facultățile ce alcătuiesc Hexagonul Facultăților de Drept. Fără a avea pretențiile unui studiu sociologic complet, datele privind cele 2201 de persoane care au participat prin răspunsuri la chestionar, precum și răspunsurile oferite întrebărilor esențiale oferă o imagine nouă și particulară în legătură cu percepțiile asupra pedepsei cu moartea întrun stat în care, într-adevăr, o reintroducere a acestei pedepse este, în acest moment, imposibilă. Totodată, autorii au procedat la o analiză a motivelor care determină studenții la Drept să se poziționeze în favoarea sau împotriva pedepsei cu moartea, având în vedere necesitatea relevării, din timp în timp, nu numai a procentului persoanelor care se declară în favoarea pedepsei cu moartea, ci și a principalelor argumente care reprezintă nucleul discuției la un anumit moment în cursul istoriei.

Studiul integral poate fi consultat în AUBD – Forum Juridic nr. 3/2020.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti