« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Studiu privind percepția studenților la Drept asupra pedepsei cu moartea
04.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
Florin Bobei

Florin Bobei

Valentina Dinu

Valentina Dinu

Dragoș Pârgaru

Dragoș Pârgaru

Andra Trandafir

Andra Trandafir

La data de 2 decembrie 2020, lector univ. dr. Andra Trandafir, asist. dr. Dragoș Pârgaru, drd. Valentina Dinu și drd. Florin Bobei, din cadrul Facultății de Drept a Universității din București au publicat un studiu privind percepția studenților la Drept asupra pedepsei cu moartea.

Materialul explorează subiectul pedepsei cu moartea și argumentele aduse în favoarea și împotriva pedepsei capitale din perspectiva unui chestionar adresat studenților la Drept din facultățile ce alcătuiesc Hexagonul Facultăților de Drept. Fără a avea pretențiile unui studiu sociologic complet, datele privind cele 2201 de persoane care au participat prin răspunsuri la chestionar, precum și răspunsurile oferite întrebărilor esențiale oferă o imagine nouă și particulară în legătură cu percepțiile asupra pedepsei cu moartea întrun stat în care, într-adevăr, o reintroducere a acestei pedepse este, în acest moment, imposibilă. Totodată, autorii au procedat la o analiză a motivelor care determină studenții la Drept să se poziționeze în favoarea sau împotriva pedepsei cu moartea, având în vedere necesitatea relevării, din timp în timp, nu numai a procentului persoanelor care se declară în favoarea pedepsei cu moartea, ci și a principalelor argumente care reprezintă nucleul discuției la un anumit moment în cursul istoriei.

Studiul integral poate fi consultat în AUBD – Forum Juridic nr. 3/2020.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.