« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
MOLOMAN LAZAR & ASOCIATII
 

România la CEDO: cauza pendinte VLAD. Dreptul tatălui divorțat de a avea contact cu copilul și hotărâri judecătorești rămase neexecutate din 2013
08.12.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Secția a patra, CEDO

Cererea nr. 1020/20
Ion VLAD împotriva României
depusă la 16 decembrie 2019 și comunicată la 19 octombrie 2020

1. Obiectul cererii (precum este redat de CEDO și tradus de mine repede cu ajutorul lui Google Translate)

Cererea se referă la neexecutarea hotărârilor judecătorești care stabilesc programul de contact între reclamant și copilul său. După divorțul cuplului, părinții au împărțit responsabilitatea părintească, mamei i s-a acordat custodia copilului, iar reclamantului i s-au acordat drepturi de contact. Potrivit reclamantului, mama a înstrăinat copilul de el și autoritățile nu au fost suficient de active pentru a-l ajuta să-și restabilească relația cu copilul său.

2. Întrebările comunicate

1. A existat o încălcare a dreptului reclamantului la respectarea vieții sale de familie, contrar articolului 8 al Convenției?
În special, autoritățile (autoritatea pentru protecția copilului, biroul executorului judecătoresc, poliția și instanțele naționale) au acordat reclamantului suficientă asistență pentru executarea deciziilor interne care îi acordă drepturi de contact cu copilul său: decizia nr. 9531 din 14 noiembrie 2013 a Judecătoriei București, Sectorul 5 (dosar nr. 12492/302/2012) și a deciziei nr. 1738 din 25 octombrie 2016 a Judecătoriei Găești (dosar nr. 9356/302/2015)?

2. Părțile sunt invitate să transmită informații cu privire la noile proceduri privind drepturile de custodie și de contact, aflate pe rolul Judecătoriei Găești (dosar nr. 2256/232/2018).

dr. Mihaela Mazilu-Babel

Cuvinte cheie:
Secţiuni: CEDO, Dreptul familiei | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD