« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

A fost aprobat Programul multianual strategic privind cooperarea internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară în perioada 2020-2023
08.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1186 din 7 decembrie 2020 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 995/2020 pentru aprobarea Programului multianual strategic privind cooperarea internațională pentru dezvoltare și asistența umanitară în perioada 2020-2023.

Context

Scopul Programului multianual strategic este consolidarea contribuției României la eforturile internaționale de combatere a sărăciei extreme și de creștere a securității în lume. Vulnerabilitățile din care a derivat iniţiativa internaţională s-au adâncit în contextul pandemiei de COVID-19, fapt ce amenință evoluțiile înregistrate până în prezent în implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Prin Programul multianual strategic, România promovează acțiuni privind consolidarea democrației și a statului de drept, respectarea drepturilor omului, pacea și securitatea, dezvoltarea economică durabilă, combaterea efectelor schimbărilor climatice și creșterea rezilienței în statele mai puțin dezvoltate.

Implicaţiile pentru România

Până în prezent, România a conceput modalități inovatoare și rapide de cooperare pentru dezvoltare, care sunt apreciate de țările partenere (precum Fondul de mobilitate pentru experți guvernamentali și neguvernamentali). România a beneficiat ea însăși de fonduri din partea altor donatori și continuă să se preocupe de rezolvarea provocărilor de dezvoltare remanente.

În calitate de stat membru al UE, ţara noastră sprijină inițiativa Team Europe și pachetul de măsuri propus de Comisia Europeană în sprijinul statelor partenere în contextul pandemiei de COVID-19, centrându-se pe țările aflate în vecinătatea estică și sudică, în special pe statele din Parteneriatul Estic, Balcanii de Vest și Africa Subsahariană.

România acționează preponderent în sensul promovării valorilor europene și își propune să implementeze angajamentele asumate de statele membre în cadrul Agendei 2030 a ONU, al noului Consens european pentru dezvoltare (2017), al Planului de acțiune 2016-2020 referitor la egalitatea de gen și al celui subsecvent, precum și al Agendei UE pentru schimbare (2011).

În anul 2014, Comisia Europeană a lansat EU Aid Explorer, care a fost operaționalizat în anul 2019. Acest instrument online furnizează o cartografiere detaliată a activităților donatorilor UE pentru facilitarea planificării și programării și va fi utilizat și de România ca instrument de coordonare a asistenței și de asigurare a transparenței decizionale.

De asemenea, se urmărește îndeplinirea țintei de alocare a 0,33% din VNB până în anul 2030 în domeniul asistenței pentru dezvoltare, conform angajamentelor asumate în anul 2015, la nivel ONU și UE.

:: Programul multianual strategic privind cooperarea internațională pentru dezvoltare și asistența umanitară în perioada 2020-2023, din 18.11.2020

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.