Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Se suplimentează numărul maxim de posturi pentru DIICOT | Proiect


21 septembrie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Proiecte legislative, Sistemul judiciar

Miercuri, 20 septembrie 2023, Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind suplimentarea numărului maxim de posturi pentru Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Se impune suplimentarea schemei de personal după cum urmează:

25 de posturi de procuror, o parte din aceste posturi urmând a fi alocate Secției de combatere a traficului de droguri din cadrul structurii centrale, pentru înființarea unui serviciu specializat în combaterea traficului stradal de droguri pe raza mun. Bucureşti și judeţului Ilfov (7 posturi de execuție +1 post de conducere), celelalte posturi urmând să fie alocate, raportat la situația operativă și necesități, structurilor teritoriale care înregistrează creșteri masive a numărului de cauze penale vizând traficul de droguri/psihoactive, preponderent ca urmare a unor festivaluri, concerte, turism, centre universitare mari, de pildă Serviciul Teritorial Constanța unde urmează a fi înființat un Birou antidrog, care să acopere întreg județul Constanța, cât și Tulcea.
Numărul total de posturi de procurori în cadrul direcției ar urma să ajungă la 331 de procurori.

40 de posturi de grefieri, alocați atât noilor structuri ce se vor înființa sau pentru suplimentare în sectoarele cele mai afectate de personal. Ca urmare, numărul total de posturi de grefieri în cadrul direcției ar urma să ajungă la 250 de grefieri.

27 de posturi de personal economic și administrativ. Ca urmare, numărul total de posturi de personal economic şi administrativ în cadrul DIICOT ar urma să ajungă la 50.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică