« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

UE acordă sprijin temporar Irlandei pentru atenuarea riscurilor de șomaj în situația de urgență generată de epidemia de COVID-19
09.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 412 din 8 decembrie 2020 a fost publicată Decizia de punere în aplicare nr. 2005/2020 privind acordarea unui sprijin temporar Irlandei în temeiul Regulamentului (UE) 2020/672 pentru atenuarea riscurilor de șomaj în situația de urgență generată de epidemia de COVID-19.

La solicitarea unui stat membru, UE acordă asistenţă financiară pentru atenuarea riscurilor de șomaj în situația de urgență generată de epidemia de COVID-19, în următoarele cazuri:
– în cazul în care cheltuielile publice efective și, eventual, cele planificate ale unui stat membru au crescut neprevăzut și semnificativ, începând cu 1 februarie 2020, din cauza măsurilor naționale legate direct de schemele de șomaj tehnic și a măsurilor similare menite să abordeze efectele economice și sociale ale evenimentului excepțional generat de epidemia de COVID-19;
– când statele membre beneficiare utilizează asistența financiară în principal pentru a sprijini schemele naționale de șomaj tehnic sau măsurile similare și, după caz, pentru a sprijini măsurile relevante legate de sănătate.

Irlanda îndeplineşte condiţiile stabilite la articolul 3 din Regulamentul (UE) 2020/672. Prin urmare, UE va pune la dispoziția acesteia un împrumut de maximum 2 473 887 900 EUR, cu o scadență medie de maximum 15 ani.

Irlanda poate finanța schema de subvenționare temporară a salariilor care subvenționează o parte din masa salarială a angajatorului în situațiile în care activitatea angajatorului a fost afectată de restricțiile introduse ca urmare a crizei provocate de epidemia de COVID-19 și atunci când raportul de muncă este menținut, astfel cum se prevede la articolul 28 („Covid-19: prevederi pentru subvenționarea temporară a salariilor„) din Legea din 2020 privind măsurile de urgență în interesul public.

Decizia a intrat în vigoare la 8 decembrie 2020.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.