« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

UE și Republica Seychelles au încheiat un acord de parteneriat în domeniul pescuitului durabil
10.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 413 din 8 decembrie 2020 a fost publicată Decizia nr. 2000/2020 privind încheierea, în numele Uniunii Europene, a Acordului de parteneriat în domeniul pescuitului durabil dintre Uniunea Europeană și Republica Seychelles și a protocolului de punere în aplicare a acestuia (2020-2026).

La 15 iulie 2019, Consiliul a autorizat Comisia să înceapă negocieri cu Republica Seychelles în vederea încheierii unui nou acord de parteneriat în domeniul pescuitului durabil între UE și Republica Seychelles și a unui nou protocol de punere în aplicare a acestuia.

Negocierile s-au încheiat cu succes prin parafarea acordului de parteneriat și a protocolului la 22 octombrie 2019. Acordul de parteneriat abrogă Acordul de parteneriat privind pescuitul dintre Comunitatea Europeană și Republica Seychelles, care a intrat în vigoare la 2 noiembrie 2007 pentru o durată de șase ani și a fost reînnoit tacit și, prin urmare, este încă în vigoare.

Obiectivul acordului de parteneriat și al protocolului este de a permite UE și Seychelles să colaboreze mai strâns pentru a promova în continuare dezvoltarea unei politici durabile în domeniul pescuitului și a permite exploatarea responsabilă a resurselor piscicole din zona de pescuit a Seychelles și din Oceanul Indian, contribuind în același timp la condiții de muncă decente în sectorul pescuitului. Câteva dintre aceste măsuri presupun că:

Seychelles va acorda navelor UE posibilități de pescuit pentru a desfășura activități de pescuit în zona sa de pescuit, în conformitate cu prezentul acord și cu protocolul de punere în aplicare a acestuia. Navele UE se pot angaja în activități de pescuit în zona de pescuit a Seychelles care intră sub incidența prezentului acord numai dacă dețin o autorizație de pescuit (definită ca „licență” conform legislației din Seychelles). Autorizația de pescuit este valabilă pentru o perioadă de un an.

UE va plăti către Seychelles o contribuție financiară în conformitate cu modalitățile și condițiile stabilite în protocolul de punere în aplicare a prezentului acord (valoarea totală estimată se ridică la 58 200 000 EUR, echivalentul a 9 700 000 EUR pe an). Respectiva contribuție este compusă din două elemente conexe, și anume:
(a) accesul la zona de pescuit a Seychelles și la resursele halieutice;
(b) sprijinul financiar al Uniunii pentru consolidarea unei politici responsabile în domeniul pescuitului și a exploatării durabile a resurselor halieutice din apele Seychelles.

– Pentru monitorizarea aplicării prezentului acord, se instituie un comitet mixt format din reprezentanți ai Uniunii și ai Seychelles. Cel mai târziu în termen de 90 de zile de la începerea aplicării cu titlu provizoriu a prezentului protocol, UE și Seychelles convin, în cadrul comitetului mixt, asupra unui program sectorial multianual și a unor norme detaliate de aplicare.

– Părțile se angajează să promoveze un pescuit responsabil în zona de pescuit a Seychelles pe baza principiului nediscriminării între diferitele flote care pescuiesc în aceste ape. La cererea uneia dintre părți, comitetul mixt poate lua în considerare posibilitatea unor campanii de pescuit de explorare în zona de pescuit a Seychelles.

Textul acordului de parteneriat și al protocolului au fost publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 60 din 28.02.2020.

:: Acordul de parteneriat şi protocolul de punere în aplicare în domeniul pescuitului durabil dintre Uniunea Europeană și Republica Seychelles (2020-2026)

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “UE și Republica Seychelles au încheiat un acord de parteneriat în domeniul pescuitului durabil”

  1. Citii, si prima data crezui ca citesc despre parteneriatul privind transferul de date bancare si de drept societar.
    Dar fu despre another type of fishing.
    Sigur ca cetateanul de rand al Uniunii Europene se bucura tare mult acum ca UE a incheiat parteneriatul acesta in domeniul pescuitului durabil. #vivaUE!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.