« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Drept comercial
 

Modificări ale unor Regulamente UE. Noutăţi privind ajutoarele de stat pentru întreprinderile aflate în dificultate
10.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 414 din 9 decembrie 2020 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare nr. 2008/2020 de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 702/2014, (UE) nr. 717/2014 și (UE) nr. 1388/2014 în ceea ce privește perioada lor de aplicare și alte ajustări relevante.

I. Modificări aduse Regulamentului (UE) nr. 702/2014:

– a fost introdusă o nouă categorie de ajutoare pentru întreprinderi aflate în dificultate care intră sub incidenţa dispoziţiilor Regulamentului (UE) nr. 702/2014. Astfel, Regulamentul se va aplica şi în ceea ce priveşte ajutoarele pentru întreprinderi care nu se aflau în dificultate la 31 decembrie 2019, dar care au devenit întreprinderi aflate în dificultate în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2020 și 30 iunie 2021.

– prin derogare de la art. 8 alin. 1, 2 și 6, în cazul în care un stat membru dorește să prelungească măsuri pentru care au fost transmise Comisiei informații sintetizate, se consideră că informațiile sintetizate referitoare la prelungirea măsurilor respective au fost comunicate Comisiei și publicate, cu condiția ca măsurile în cauză să nu sufere nicio modificare de fond, cu excepția unei majorări a bugetului.

– perioada de aplicare se prelungeşte până la 31 decembrie 2022.

II. În privinţa Regulamentului (UE) nr. 717/2014, perioada de aplicare se prelungeşte până la 31 decembrie 2022.

III. Modificări aduse Regulamentului (UE) nr. 1388/2014:

– regulamentul va excepta de la aplicare ajutoarele acordate întreprinderilor aflate în dificultate, cu excepția ajutoarelor destinate reparării pagubelor provocate de dezastrele naturale și ajutoarelor pentru întreprinderi care nu se aflau în dificultate la 31 decembrie 2019, dar care au devenit întreprinderi aflate în dificultate în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2020 și 30 iunie 2021.

– se introduce art. 11a care instituie o excepţie de la cerințele de informare și de publicare, cu următorul cuprins: „Prin derogare de la art. 9 alin. 5 și de la art. 11 lit. a), în cazul în care un stat membru dorește să prelungească măsuri pentru care au fost transmise Comisiei informații sintetizate, se consideră că informațiile sintetizate referitoare la prelungirea măsurilor respective au fost comunicate Comisiei și publicate, cu condiția ca măsurile în cauză să nu sufere nicio modificare de fond, cu excepția unei majorări a bugetului.”

– perioada de aplicare se prelungeşte până la 31 decembrie 2022.

Prezentul regulament intră în vigoare la 10 decembrie 2020. Regulamentul este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Secţiuni: Drept comercial, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD