« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Solidaritate de breaslă în timpul pandemiei de Covid-19: Camera Notarilor Publici București înființează un grup de suport pentru notari
11.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Membrii colegiului de conducere al Camerei Notarilor Publici București au inițiat un grup de suport pentru notarii, membri ai organizației, care au fost infectați sau care au membri ai familiei infectați cu Covid-19. Membrii grupului de suport, denumit „Împreună mai puternici!”, își oferă reciproc sprijin psihologic și sfaturi despre formele și modul de manifestare ale bolii, măsurile legale pe care trebuie să le îndeplinească dacă sunt pozitivi sau contact cu persoane pozitive și orice alt tip de ajutor de care au nevoie, inclusiv donarea de plasmă.

Grupul de suport funcționează atât online, cât și telefonic, datele de contact fiind disponibile pe grupurile de dialog intern ale Camerei Notarilor Publici București. Membrii interesați să se alăture grupului de suport pot contacta grupul „Împreună mai puternici!” la adresa suport.covid@cnpb.ro.

Notar public Laura Badiu, Președinta Camerei Notarilor Publici București, spune că solidaritatea a fost dintotdeauna unul dintre principiile care au guvernat relațiile dintre membrii Camerei: „Se vorbește deseori despre solidaritatea de breaslă; uneori într-un sens peiorativ. Susținerea reciprocă a membrilor unei profesii în fața unui pericol sanitar este însă, indiscutabil, un fapt lăudabil. Mă bucur să observ că, și în aceste momente grele, solidaritatea noastră, a notarilor din Camera București, s-a materializat într-un grup de suport pentru cei care sunt cei mai apropiați, după familie, adică membrii. Toate sunt mai ușor de acceptat și de înțeles atunci când sunt discutate cu oameni care au trecut prin această boală.”

Camera Notarilor Publici București (CNPB) este organizația profesională cu personalitate juridică ce reunește toți notarii publici din circumscripția Curții de Apel București, respectiv, Municipiul București și județele Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman. În prezent CNPB reunește aproximativ 670 de notari. Camera Notarilor Publici București este organizată şi funcţionează în baza Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, a Regulamentului de aplicare a Legii nr. 36/1995, a Statutului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România şi a Regulamentului propriu de organizare şi funcţionare. CNPB a fost înregistrată la Ministerul Justiției sub nr. 3202/N din august 1995. Din anul 2007, Camera Notarilor Publici București este înfrățită cu Consiliul Regional al Notarilor Curții de Apel Poitiers și Camera Notarilor Hamburg.

 
Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Notari, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD