Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul sportului
Dreptul sportului
CărţiProfesionişti

Un avocat spaniol îl va apăra pe arbitrul Sebastian Colțescu. UPDATE: Proceduri pentru o potenţială încălcare a articolului 11 din Regulamentul Disciplinar al UEFA. UPDATE: UEFA a concluzionat că nu a fost rasism, ci o conduită incorectă
09.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul sportului
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 9 martie 2021, UEFA a concluzionat că nu a fost rasism, ci numai o conduită incorectă. Astfel, a hotărât:

• „Să-l suspende pe Sebastian Colțescu de la îndeplinirea oricărei funcții de arbitru până la sfârșitul sezonului 2020/21, până la 30 iunie 2021, pentru încălcarea articolului 11 alineatul (1) din “Regulamentul disciplinar UEFA” și a articolului 6 (1) din “Termenii și condițiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA”, adică pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci UEFA la care a fost delegat.
• Sebastian Colțescu va participa la un program educațional înainte de 30 iunie 2021.
• Octavian Șovre a fost avertizat pentru încălcarea articolului 11 alineatul (1) din “Regulamentul disciplinar UEFA” și a articolului 6 alineatul (1) din “Termenii și condițiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA”, adică pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci UEFA la care a fost delegat.
• Octavian Șovre va participa de asemenea la un program educațional cât mai curând posibil, dar înainte de 30 iunie 2021.

Prin această decizie, Comisia de Etică și Disciplină UEFA a considerat, prin urmare, că ambii oficiali de joc au încălcat articolul 11 ​​alineatul (1) al “Regulamentului disciplinar UEFA” și articolul 6 alineatul (1) din “Termenii și condițiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA” (obligația de a se comporta într-un mod adecvat), dar nu articolul 14 din “Regulamentul disciplinar UEFA” (rasism și alte conduite discriminatorii).

Comisia de Etică și Disciplină este de acord că oficialii UEFA ar trebui să fie instruiți în mod adecvat și specific pentru a lua decizii mai bune cu privire la alegerea limbii și a cuvintelor care vor fi utilizate în competițiile UEFA. În context internațional, utilizarea corectă a limbajului este esențială pentru a evita situații precum cele care au avut loc în meciul menționat mai sus.

În ceea ce îl privește pe Pierre Webo, antrenor secund al formației İstanbul Bașakșehir, Comisia de Etică și Disciplină UEFA a decis că incidentele pentru care a primit cartonașul roșu au avut loc înainte de evenimentele care au dus la deciziile de mai sus, și a decis să îl suspende pentru un meci în competițiile UEFA pentru comportament nesportiv.”

***

Joi, 11 februarie 2021, UEFA a deschis o procedură împotriva arbitrilor Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre pentru o potenţială încălcare a articolului 11 din Regulamentul Disciplinar al UEFA, potrivit uefa.com.

***

Miercuri, 9 decembrie 2020, UEFA a deschis oficial o procedură extraordinară după incidentul care a suspendat partida de Champions League PSG – Istanbul Bașakșehir, cu privire la comentariul celui de-al patrulea arbitru, Sebastian Colțescu, care a numit un jucător de teren „negru” într-o conversație cu arbitrul principal, Ovidiu Hațegan, potrivit sport.es.

Deschiderea acestei proceduri extraordinare a implică numirea unui instructor extern care va studia cazul și va transmite propunerea sa de sancțiune Comitetului de etică și disciplină al UEFA.

Sebastian Colțescu va fi apărat și reprezentat pe parcursul acestei proceduri de un avocatul spaniol, Josep Vandellós, care va apăra interesele arbitrului atât în ​​procedura UEFA, în primă instanță, cât și înaintea recursului, precum și în cazul în care litigiul se încheie la TAS.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti