« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

OMAI nr. 173/2020 privind dispoziția/ordinul de zi pe unitate, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative
15.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1215 din 11 decembrie 2020 a fost publicat Ordinul nr. 173/2020 privind dispoziția/ordinul de zi pe unitate, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Ordinul nr. 173/2020 a fost emis ca urmare a necesităţii reglementării organizării și desfășurării activităților de interes general pentru întregul personal în cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), precum și pentru eficientizarea sistemului informațional – decizional, creșterea operativității în îndeplinirea atribuțiilor și sarcinilor de serviciu şi evitarea omisiunilor și/sau distorsionării deciziilor.

Astfel, ordinul de zi pe unitate (denumit în continuare DZU/OZU), este definit la art. 1 ca fiind un document de decizie și/sau planificare operațională privind modul de organizare și desfășurare a activităților de interes general pentru MAI, precum și de consemnare sau, după caz, constatare a unor activități desfășurate la nivelul unității.

DZU/OZU se redactează în fiecare zi lucrătoare, pentru ziua următoare, de către personalul desemnat din cadrul structurii de secretariat sau de către personalul anume desemnat din cadrul unității.

În situația în care la nivelul unității DZU/OZU reprezintă documente menționate în Lista cuprinzând categoriile de informații clasificate elaborate la nivelul unității respective, acestea sunt înregistrate și gestionate în conformitate cu prevederile legale în vigoare pe linia protecției informațiilor clasificate.

La cererea structurii care a solicitat efectuarea de mențiuni în DZU/OZU/SZ sau la cererea motivată a altei unități MAI, șeful structurii de secretariat sau persoana anume desemnată emite și semnează pentru conformitate extrase ale DZU/OZU/SZ, pe care le transmite ulterior acesteia.

Datele de interes, menționate în DZU/OZU, se aduc la cunoștința personalului, în părțile ce îl privesc, prin grija structurii de secretariat sau a personalului anume desemnat.

Pe lângă dispoziţiile prezentate mai sus, ordinul completează şi modifică următoarele acte normative:

– prin excepție de la prevederile art. 43 alin. 2 din Regulamentul de ordine interioară în unitățile aparatului central al MAI, aprobat prin Ordinul ministrului administrației și internelor nr. 120/2010, se introduce art. 43 alin. 31 care va prevedea că evidența ordinelor și dispozițiilor privind delegarea unor competențe la nivelul conducerii MAI și al șefilor unităților MAI se realizează de Direcția secretariat general.

art. 15 alin. 2 pct. I, lit. n) din Regulamentul de organizare și funcționare a Direcției secretariat general, aprobat prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 108/2016 se modifică și prevede că secretariatul tehnic va asigura personalul de serviciu pe unitate în ture și redactarea în format electronic a situației zilnice privind asigurarea continuității și dinamica personalului la nivelul conducerii MAI și al șefilor unităților MAI.

Prezentul ordin intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021, cu excepția prevederilor privind SZ cuprinse la art. 9 și 10, precum și a art. 12 și 13, care intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării.

La data de 1 ianuarie 2021, Ordinul ministrului de interne nr. 382/2003 privind redactarea „Dispoziției zilnice a șefului unității” se abrogă.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.