« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Cine trebuie să protejeze salariatul, statul sau angajatorul?
16.12.2020 | Andrei SĂVESCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Andrei Săvescu

Andrei Săvescu

Potrivit art. 4 alin. 2 din Codul muncii, munca desfășurată în baza contractului individual de muncă nu constituie muncă forțată, deși în sine munca este forțată, după unele standarde, adică este desfășurată sub amenințarea sărăciei ori altor constrângeri.

Prin urmare, atunci când conflictul de muncă este analizat de instanță, judecătorii ar trebui să urmărească atent scopul legiuitorului. Nu angajatorul trebuie să fie protectiv cu salariații, ci statul. Angajatorul trebuie să nu fie abuziv, dar nu protectiv. Statul este cel care trebuie să fie protectiv.

Av. dr. Andrei Săvescu, Managing Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Dreptul muncii, Opinii, SELECTED TOP LEGAL, VARIA (alte surse) | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD