Secţiuni » Arii de practică » Business » Fuziuni & Achiziţii
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Deloitte România a asistat OLX Group în preluarea brokerului de credite Kiwi Finance
18.12.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Fuziuni și achiziții, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Deloitte România a asistat OLX Group în preluarea Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite din România, de la fondul de investiții suedez Oresa. Acordul de preluare a fost aprobat de Consiliul Concurenţei. În urma achiziției, OLX Group devine unicul acţionar al Kiwi Finance și își extinde astfel portofoliul, din care fac parte OLX.ro, Storia.ro şi Autovit.ro, și în zona de servicii financiare. Kiwi Finance se va concentra în continuare pe extinderea geografică și a rețelei de parteneri financiari, pe eficientizarea operațiunilor, precum și pe oferirea de servicii prin intermediul canalelor digitale.

Deloitte România a oferit asistență OLX Group în procesul de due diligence financiar și fiscal. Echipa de consultanță financiară a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Marius Vasilescu, Director, Vlad Bălan, Director Adjunct, Bogdan Mazilu, Director Adjunct, și Vlad Bucur, Senior Associate, iar echipa de experți fiscali a fost formată din Dan Bădin, Partener, și Ioana Năstase, Senior Manager.

Dumitru Turcanu, CFO Real Estate – Europe, OLX Group: „Am fost foarte mulțumiți de colaborarea cu Deloitte România, care are o experiență bogată în fuziuni și achiziții, și aș vrea să mulțumesc echipei pentru profesionalismul și suportul acordat în această tranzacție. Echipa a demonstrat flexibilitate și diligență pe parcursul întregului proiect.”

Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România: „În acest proiect, ne-am folosit atât de resursele locale ale Deloitte, prin implicarea echipei multidisciplinare de la București care a lucrat strâns cu clientul, cât și de cele ale rețelei noastre globale, prin colaborarea cu colegii din Deloitte Olanda. Tranzacția subliniază orientarea jucătorilor din toate domeniile către canale digitale tot mai diverse, cu ajutorul cărora își pot îmbunătăți serviciile sau chiar identifica noi oportunități de business.”

Fondat în 2003 de Anca Bidian și preluat în 2007 de fondul de investiții Oresa, brokerul de credite Kiwi Finance a intermediat credite de peste 1,35 miliarde de euro în cei 17 ani de existență. În prezent, compania este activă în 35 de orașe și colaborează cu peste 200 de brokeri. Managementul său va fi asigurat în continuare de Anca Bidian, din poziția de CEO.

Cu o echipă de 50 de experți, Deloitte este unul dintre cei mai importanți furnizori din România de servicii de consultanță financiară pentru companii locale și multinaționale din mediul privat și din cel public. În 2020, echipa de consultanță financiară a Deloitte România a fost implicată în peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor peste 330.000 de profesioniști ai săi.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță în management și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.000 de profesioniști.

:: English version

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti