Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, este noul Președinte al Asociației Municipiilor din România


18.12.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 16-17 decembrie 2020, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR), în cadrul căreia s-a ales noua structură de conducere pentru următorii patru ani, potrivit unui comunicat.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, este noul Președinte al AMR. De asemenea, a fost ales noul Comitet Director al AMR ce reunește primari de municipii, acoperind toate zonele geografice ale României și toate grupurile politice reprezentate în AMR.

Totodată, Comitetul Director al AMR, a adoptat și următoarea rezoluție:

1.  Solicităm urgent partidelor parlamentare să finalizeze negocierile politice în vederea constituirii unei viitoare formule guvernamentale, pentru a crea Președintelui României posibilitatea desemnării unui candidat la funcția prim ministru care să obțină votul de încredere din partea Parlamentului până la sfârșitul anului 2020 și, ulterior, Guvernul, cât mai repede cu putință, să propună forului legislativ aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

2. Pentru a corecta dezechilibrele bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2020, ca urmare a pandemiei pe care o parcurgem, solicităm Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul viitorului proiect de lege a bugetului de stat, în scopul creșterii valorii veniturilor bugetelor locale peste  nivelul anului 2020.

3. Având în vedere nevoia de a ajunge rapid la un acord între autoritățile locale și cele centrale privind următorul buget precum şi nevoia de predictibilitate şi continuitatea în finanțare, în beneficiul comunităților locale, solicităm Guvernului României invitarea reprezentanților AMR, UNCJR, AOR și ACoR la discuții pe structura bugetului de stat și instituirea unui cadru consultativ, din care să facă parte și experți ai structurilor asociative ale administrației publice locale.

4. În contextul neadoptării legii bugetului de stat pentru anul 2021 in termenul legal, solicitam Guvernului României analizarea oportunității adoptarii unei ordonanțe de urgență prin care să se scurteze termenele legale prevăzute de lege pentru aprobarea bugetelor locale pentru anul 2021.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro