Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Cyberlaw, Sistemul judiciar, Universitaria

Alina Gorghiu: Îmi doresc ca fiecare copil din România să știe că nu e singur

29 septembrie 2023 | JURIDICE.ro

Joi, 28 septembrie 2023, Alina Gorghiu, ministra Justiției, a transmis următorul mesaj:

„Părinți, vă rog să vorbiți cu copiii voștri! Putem să-i ajutăm!

Sunt lucruri pe care le-am descoperit cu mare tristețe citind eseurile trimise la Ministerul Justiției de către liceeni, în cadrul concursului “Legile se aplică și pe Net”. Modul în care îi afectează cyberbullyingul, traumele prin care trec sau faptul că le este furată identitatea online… sfâșietor. Sunt doar copii… care au nevoie de ajutorul nostru! Îmi doresc ca fiecare copil din România să știe că nu e singur!

Întrebarea lui Luca, clasa a 10-a din Suceava, ,,Este permis online tot ceea ce legea nu interzice?” deschide o dezbatere despre limite. Camelia, clasa a 12-a din București, merge și mai departe și trage un semnal de alarmă: ”Cyberbullyingul duce la superlativ bullyingul, urmărind victima chiar și atunci când aceasta părăsește contextul în care se produce violența psihologică, de exemplu școala”. Curajul pe care îl are Francesca-Denisa, clasa a 10-a Focșani, de a spune ce a pățit, pentru că știe că ”există numeroase cazuri de acest gen cu care se confruntă adolescenții” este excepțional. Matei, clasa a 10-a București, subliniază și el că “bullyingul pe internet e periculos. E periculos pentru că te poate face să te simți singur și fără stimă de sine…”. Maria, clasa a 10-a din Constanța, vorbește despre regulile dure ale internetului: „Mănâncă sau vei fi mâncat. Internetul nu este o jucărie”.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au avut curajul să povestească experiențele prin care au trecut! Abia aștept să îi cunosc pe toți cei care au ales să se înscrie la acest concurs!

Ps: de ziua internaţională pentru accesul universal la informație, vă invit să citiți lucrările lor aici.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică