« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideoArticole autoriRevista de note şi studii juridice (RNSJ)ESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

ADSA: Să aprindem o lumânare pentru dreptul la apărare asasinat în România!!!
19.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Sâmbătă, 19 decembrie 2020, Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților din România a dat publicității următorul comunicat, semnat de av. Silvana Racoviceanu, vicepreședinte: „Având în vedere starea actuală a Sistemului de Justiție din România, care a determinat luarea de poziții publice a unui număr mare de avocați din țară, pentru revenirea la respectarea principiilor de drept și asigurarea  securității juridice a fiecărui cetățean,

Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților din România se alătură colegilor avocați care vor fi prezenți luni, 21 decembrie 2020, începând cu ora 11:00, la sediul Palatului de Justiție din București, sediu ce găzduiește Uniunea Națională a Barourilor din România.

Membrii ADSA vor aprinde o lumânare la mormântul dreptului la apărare, asasinat de unii magistrați.

Salutăm totodată susținerea întregului corp profesional, care își va arăta solidaritatea pentru aplicarea acelorași principii, și luarea de poziții publice exprimate la sediile curților de apel și tribunalelor din marile orașe.

Reacția avocaților din România vine ca urmare a nevoii sociale fundamentale a cetățenilor, pentru protejarea dreptului la apărare și asigurarea securității juridice, într-un stat democratic, principii constituționale încălcate din ce în ce mai mult, în ultimii 20 de ani, de către unii membri ai sistemului judiciar.

Presiunile exercitate asupra avocaților în decursul timpului, nerespectarea prevederilor legale privind dreptul la apărare, precum și minimalizarea până la umilință, a rolului avocatului în Sistemul de Justiție sunt de natură a anihila în totalitate, dreptul la un proces echitabil al oricărui cetățean din România.

Numărul din ce în ce mai mare al situațiilor, în care cetățenii români devin victime ale unui sistem de justiție tot mai putred, a fost completat de cazul unui AVOCAT al Baroului București, recent condamnat, ceea ce determină nevoia reacției publice a avocaților, abilitați de lege pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, astfel încât Justiția să revină la o funcționare în limitele stabilite de lege și Constituție.

Tolerarea la infinit a derapajelor determină distrugerea democrației constituționale și dispariția statului de drept.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.