« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Av. Mihail Neagoe s-a stins. UPDATE: Mesaje de condoleanțe
23.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Avocaţii din Baroul Dolj deplâng trecerea la cele veşnice, la data de 20 decembrie 2020, a domnului avocat Mihail Neagoe (n. 1946), cel care a fost decan al Baroului Dolj în perioada 1989-2003, vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România și Președinte al Filialei Dolj – UNPIR, potrivit jurnalulolteniei.ro.

Personalitate apreciată de întreaga comunitate juridică, domnul decan Mihail Neagoe a reușit cu tenacitate să dezvolte o carieră de excepție, să insufle tinerilor avocați dragostea pentru profesie, să creeze punți de legătură între generații. Și-a adus o contribuţie importantă la crearea și stabilitatea mai multor instituții din Lumea Dreptului, într-o perioadă de renaștere a avocaturii după 1989.

Ne-a părăsit un profesionist de cea mai înaltă calificare și pregătire fundamentală, cu o experienţă valoroasă în domeniul dreptului, remarcându-se ca un bun organizator, implicat permanent în dezbateri profesionale, în care s-a distins prin competență și responsabilitate. Toate acestea într-o perioadă grea, în care profesia de avocat s-a aflat în plin proces de reformare legislativă.

Meritele Domniei Sale au fost recunoscute de colegii avocați. În cadrul Congresului Avocaților 2010, i-au fost conferite Diploma și Medalia Jubiliară „1990–2010, Douăzeci de Ani de Profesie Independentă și cu Organizare Autonomă”, acordată pentru merite deosebite în perfecționarea activității barourilor, în perioada cât a îndeplinit demnitatea de vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România, iar Baroul Dolj, la data de 25 aprilie 2019, a organizat o festivitate specială de decernare a titlului „Decan de Onoare”, în semn de prețuire și admirație pentru întreaga activitate desfășurată în slujba profesiei de avocat și, respectiv, a Corpului Profesional al Avocaților din Baroul Dolj.

Activitatea decanului Mihail Neagoe nu s-a rezumat doar la domeniul avocaturii, Domnia Sa contribuind decisiv și la fundamentarea profesiilor de lichidator și mediator. A fost președintele Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență, dar și fondatorul, în 2003, al Centrului de Mediere Craiova, în colaborare cu Ministerul Justiţiei și Ambasada S.U.A. din Bucureşti, fiind organizator și formator la evenimente profesionale cu scop informativ sau formativ în domeniul medierii.

Sunt zile triste pentru comunitatea noastră juridică, pentru cei care au avut privilegiul de a-i fi fost stagiari, colegi sau colaboratori. Pierdem un confrate care a fost fidel tradițiilor profesiei și care, prin exemplul personal, a reprezentat un model de inspirație pentru mulți avocați.

Lumea juridică îl va păstra mereu în memorie ca pe un veritabil maestru al barei, care a câștigat respectul și aprecierea tuturor participanților la actul de justiție.

Informăm colegii avocaţi care doresc să îi aducă un ultim omagiu Maestrului Mihail Neagoe, Decanul de Onoare al Baroului Dolj, că marți, 22 decembrie 2020, la ora 12:00 se va oficia slujba la Biserica Postelnicu Fir din Craiova, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Ungureni.

Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

***

Luni, 21 decembrie 2020, Baroul Dolj a informat că trupul neînsuflețit este depus la capela Bisericii Postelnicu Fir (str. Nanterre).

Slujba de înmormântare se va desfășura marți22 decembrie, ora 12:00, iar înmormântarea va avea loc la  Cimitirul Ungureni.

***

Luni, 21 decembrie 2020, Consiliul de Mediere a anunțat cu profundă tristețe încetarea din viață a celui care a fost Mihail Neagoe, un veritabil promotor al medierii în România, membru al primului Consiliu de Mediere, personalitate de o înaltă ținută profesională, o minte inovatoare și, nu în ultimul rând, un prieten al tuturor acelora care l-au cunoscut și apreciat.

Consiliul de Mediere transmite condoleanțe îndureratei familii.

Dumnezeu să-l odihnească!

***

Luni, 21 decembrie 2020, Baroul Dolj a anunțat cu profund regret trecerea în nefiinţă a domnului Mihail Neagoe (1946-2020), avocat în Baroul Dolj în perioada 1971-2018, Decan al Baroului Dolj în perioada 1989-2003, Vicepreședinte U.N.B.R în perioada 1989 – 2003.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

***

Duminică, 20 decembrie 2020, Uniunea Națională a Barourilor din România a anunțat cu tristețe trecerea la cele veșnice a celui ce a fost eminentul avocat Mihail Neagoe din Baroul Dolj, fost Vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România între anii 1989-2003, fost membru al Comisiei Permanente și al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, fost Decan al Baroului Dolj și fost Președinte al filialei Dolj – UNPIR.

În calitate de fost Vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România și fost membru al Comisiei Permanente și al Consiliului Uniunii Avocaților din România, în cadrul Congresului avocaților 2010 i-a fost conferită diploma și medalia jubiliară „1990–2010, douăzeci de ani de profesie independentă și cu organizare autonomă” acordată pentru merite deosebite în perfecționarea activității barourilor, a Uniunii Avocaților din România și a Uniunii Naționale a Barourilor din România.

La 25 aprilie 2019, Baroul Dolj a organizat o festivitate specială de decernare a diplomei „Decan de Onoare” domnului avocat Mihail Neagoe (decan al Baroului Dolj în perioada 1989-2003), în semn de prețuire și admirație pentru întreaga activitate desfășurată în slujba profesiei de avocat și, respectiv, a Corpului Profesional al Avocaților din Baroul Dolj.

În perioada în care domnul avocat Mihail Neagoe a fost Vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România și a acționat în organele de conducere a profesiei la nivel național, s-a remarcat ca un bun organizator, implicat permanent în dezbateri profesionale normale, creative, în care s-a distins prin competență, curaj și responsabilitate. Toate acestea într-o perioadă grea, în care profesia de avocat s-a aflat în plin proces de reformare în ceea ce privește legislația referitoare la profesia de avocat. Concomitent a contribuit decisiv la fundamentarea profesiei de lichidator și a profesiei de mediator.

Domnul avocat Mihail Neagoe s-a manifestat totdeauna ca fidel tradițiilor profesiei reprezentând, prin exemplul personal, un model de inspirație pentru mulți tineri avocați, modelul celui care rezistă într-un mediu tot mai violent și imprevizibil, datorită forței crezului său profesional!

Este o zi care îndoliază profesia de avocat și întristează pe toți cei care au avut privilegiul de a-l fi cunoscut!

Condoleanțe familiei îndurerate!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.