« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Intrarea în vigoare a unor tratate internaționale
21.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1253 din 18 decembrie 2020 a fost publicat Ordinul nr. 2502/2020 privind intrarea în vigoare a unor tratate internaționale.

Constatând că au fost îndeplinite condiţiile legale, ordinul anunţă intrarea în vigoare a următoarelor tratate:

– la 1 aprilie 2020 a intrat în vigoare Convenția Consiliului Europei referitoare la abordarea integrată a siguranței, securității și serviciilor la partidele de fotbal și la alte evenimente sportive, adoptată la Saint-Denis la 3 iulie 2016 și semnată de România la Budapesta la 29 noiembrie 2016 (CETS 218), ratificată prin Legea nr. 6/2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 37 din 16 ianuarie 2018.

– la 1 mai 2020 a intrat în vigoare Protocolul deschis spre semnare la Luxemburg la 8 iunie 2017, de modificare a Tratatului referitor la Sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS), semnat la Luxemburg la 29 iunie 2000, acceptat prin Legea nr. 258/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 9 din 8 ianuarie 2020.

– la 11 septembrie 2020 a intrat în vigoare Acordul dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniul gospodăririi durabile a apelor transfrontaliere, semnat la București la 5 iunie 2019, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 725/2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 804 din 1 septembrie 2020.

– la 29 septembrie 2020 a intrat în vigoare Amendamentul la Protocolul de la Montreal privind substanțele care epuizează stratul de ozon, adoptat la Kigali, în cadrul celei de-a XXVIII-a reuniuni a părților, la data de 14 octombrie 2016, acceptat prin Legea nr. 30/2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 275 din 2 aprilie 2020.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, INTERNAȚIONAL, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD