« Secţiuni « Jurisprudenţă « CEDOCJUECCRÎCCJCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Jurisprudenţă CCR (Curtea Constituţională a României)
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA

Desființarea unităților protejate declarată neconstituțională, în procesul câștigat de Trandafir Attorneys at Law, pentru Fundația „Alături de Voi” România
22.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Reprezentată de Trandafir Attorneys at Law, Fundația „Alături de Voi” România câștigă, la Curtea Constituțională a României (CCR), excepția de neconstituționalitate împotriva OUG nr. 60/2017 prin care au fost desființate de facto unitățile protejate. Cu unanimitate de voturi, CCR a constatat că modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este neconstituțională, respectiv dispozițiile art. I pct. 1, 2 și 4 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 60/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006. Ca urmare a acestei decizii, statul român riscă să plătească Fundației „Alături de Voi” despăgubiri pentru daunele provocate de modificarea intempestivă a legii, cu afectarea directă atât a Fundației „Alături de Voi” România, cât și a persoanelor cu dizabilități care lucrau în cadrul unităților protejate.

Georgiana-Raluca Trandafir, Trandafir Attorneys at Law: „În anul 2018, în numele clientului nostru, Fundația «Alături de Voi» România, am dat în judecată statul român pentru că a modificat legea privind protecția persoanelor cu handicap și a desființat de facto unitățile protejate, invocând excepția de neconstituționalitate. Considerăm că victoria noastră în acest caz este un dar binevenit pentru comunitate, în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă, având în vedere că decizia CCR va atrage despăgubiri financiare ce vor fi puse în slujba persoanelor cu dizabilități și a altor grupuri vulnerabile. Ne bucurăm că rezultatul eforturilor noastre din ultimii doi ani confirmă angajamentul Trandafir Attorneys at Law de a contribui la susținerea comunității, a cauzelor în care drepturile fundamentale ale oamenilor sunt periclitate.”

Angela Achiței, Președintele Fundației „Alături de Voi” România: „Este o victorie importantă pentru sectorul serviciilor sociale din România, pentru eforturile de incluziune a persoanelor cu nevoi speciale, la nivel de societate, și protejare a drepturilor acestora. Peste 4000 de persoane, din care 2000 cu dizabilități, au rămas fără loc de muncă, în mai puțin de o lună, în urma Ordonanţei 60/2017. Pentru acestea nu s-au asigurat soluții care să atenueze șocul pierderii locului de muncă. Mai mult, prin această ordonanță, s-a dublat cota impusă angajatorilor care nu aveau angajate persoane cu dizabilități în procent de 4%, de la jumătate de salariu minim brut pe economie, la un salariu integral. Rămase fără servicii de suport pentru pregătirea persoanelor cu dizabilități pentru piața muncii, companiile au preferat plata taxei în locul angajării, ceea ce a redus numărul de persoane cu dizabilități angajate.”

Despre Trandafir Attorneys at Law

Trandafir Attorneys at Law oferă servicii de avocatură de top, reunind o experiență de 15 ani în domeniile: achiziții publice și fonduri europene; litigii; drept public/administrativ; servicii publice & proprietate publică; dreptul muncii; drept imobiliar & al construcțiilor. Urmărim succesul sustenabil al clienților și ne consolidăm în mod constant capacitatea de a livra servicii juridice la cele mai înalte standarde profesionale. Victoria pe principii etice este singura noastră opțiune. Ne recomandă profesionalismul, dedicarea echipei, flexibilitatea gândirii, perspectiva multidisciplinară și inovatoare, curajul și valorile umane. Loialitatea pentru clienții noștri se reflectă în rezultatele obținute și construiește parteneriate durabile.

Despre Fundația „Alături de Voi” România

Fundația „Alături de Voi” (ADV) România este o organizație neguvernamentală de tip întreprindere socială de inserție, înființată în februarie 2002 de către Holt International Children’s Service USA, a cărei misiune este incluziunea persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile. ADV România a derulat timp de 17 ani peste 78 de proiecte/programe, cu finanțarea unor organisme internaționale, autorități locale și din fonduri proprii. Programele fundației derulate la nivel local, regional și național, cât și la nivel transfrontalier/transnațional, sunt în domeniul serviciilor sociale și al economiei sociale, fiind dezvoltate în timp, servicii inovative orientate spre incluziunea și ocuparea grupurilor vulnerabile, în special tineri.

 
Secţiuni: CCR, Content, Jurisprudență | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD