Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Baroul Bucureşti. Asistența judiciară gratuită pentru avocații care sunt implicați în proceduri judiciare în legătură cu activitatea desfășurată în exercițiul profesiei. UPDATE: Cont special constituit sub denumirea “Apărarea avocaților”
06.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 6 ianuarie 2021, Baroul Bucureşti a dat publicității următorul comunicat: „Baroul București informează avocații că se pot înscrie pentru acordarea de asistență juridică gratuită avocaților care sunt implicați în proceduri judiciare în legatură cu activitatea desfășurată în cadrul profesiei sau în legatură cu profesia, prin transmiterea unei opțiuni la adresa de email secretariat@baroul-bucuresti.ro.

De asemenea, avocații sunt informați că a fost deschis contul special „Apărarea Profesiei“ IBAN RO02RNCB0090005630040017 BCR Sucursala Lipscani, în care pot fi virate contribuții din partea membrilor corpului profesional pentru suportarea cheltuielilor aferente acordării asistenței juridice gratuite (deplasare, convorbiri telefonice, etc).

Avocații din Baroul București sunt invitați să sprijine demersurile de mai sus.”

***

Luni, 28 decembrie 2020, Baroul Bucureşti a informat că a deschis la BCR Sucursala Lipscani contul special constituit sub denumirea “Apărarea avocaților” cu IBAN RO02RNCB0090005630040017.

Acesta va fi alimentat prin contribuții și donații din partea membrilor corpului profesional.

***

Marți, 22 decembrie 2020, Baroul Bucureşti a dat publicității următorul comunicat, semnat de av. dr. Ion Dragne, Decan: „Baroul București aduce la cunoștință avocaților că a decis constituirea unei echipe de avocați care să asigure, cu acordul persoanei în cauză, asistența judiciară gratuită pentru avocații care sunt implicați în proceduri judiciare, în calitate de părți (suspecți, inculpați, părți vătămate, părți civile) în legătură cu activitatea desfășurată în exercițiul profesiei.

Pentru fiecare dintre avocații în cauză, prin grija Decanului Baroului București, se va emite o decizie de acordare a asistenței juridice gratuite, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 51/1995.

Avocații desemnați vor putea solicita, pe baza documentelor justificative, decontarea cheltuielilor efectuate în legătură cu asistența acordată colegilor, inclusiv pentru a lua legătura cu aceștia, în cazul în care este necesară deplasarea la locul de reținere sau deținere.

Cheltuielile vor fi suportate dintr-un cont special constituit, sub denumirea „Apărarea avocaților“, care va fi alimentat prin contribuții și donații din partea membrilor corpului profesional. Detalii cu privire la condițiile în care se vor putea efectua contribuții pot fi obținute de la serviciul Contabilitate sau la adresa de email negrea@baroul-bucuresti.ro.

Selectarea avocaților va fi efectuată, de la caz la caz, de către decan, după consultarea cu persoana în cauză și familia sa.”

Secţiuni: Content, Selected, Sistemul judiciar, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO