« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideoArticole autoriRevista de note şi studii juridice (RNSJ)ESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Baroul Bucureşti. Asistența judiciară gratuită pentru avocații care sunt implicați în proceduri judiciare în legătură cu activitatea desfășurată în exercițiul profesiei. UPDATE: Cont special constituit sub denumirea “Apărarea avocaților”
06.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 6 ianuarie 2021, Baroul Bucureşti a dat publicității următorul comunicat: „Baroul București informează avocații că se pot înscrie pentru acordarea de asistență juridică gratuită avocaților care sunt implicați în proceduri judiciare în legatură cu activitatea desfășurată în cadrul profesiei sau în legatură cu profesia, prin transmiterea unei opțiuni la adresa de email secretariat@baroul-bucuresti.ro.

De asemenea, avocații sunt informați că a fost deschis contul special „Apărarea Profesiei“ IBAN RO02RNCB0090005630040017 BCR Sucursala Lipscani, în care pot fi virate contribuții din partea membrilor corpului profesional pentru suportarea cheltuielilor aferente acordării asistenței juridice gratuite (deplasare, convorbiri telefonice, etc).

Avocații din Baroul București sunt invitați să sprijine demersurile de mai sus.”

***

Luni, 28 decembrie 2020, Baroul Bucureşti a informat că a deschis la BCR Sucursala Lipscani contul special constituit sub denumirea “Apărarea avocaților” cu IBAN RO02RNCB0090005630040017.

Acesta va fi alimentat prin contribuții și donații din partea membrilor corpului profesional.

***

Marți, 22 decembrie 2020, Baroul Bucureşti a dat publicității următorul comunicat, semnat de av. dr. Ion Dragne, Decan: „Baroul București aduce la cunoștință avocaților că a decis constituirea unei echipe de avocați care să asigure, cu acordul persoanei în cauză, asistența judiciară gratuită pentru avocații care sunt implicați în proceduri judiciare, în calitate de părți (suspecți, inculpați, părți vătămate, părți civile) în legătură cu activitatea desfășurată în exercițiul profesiei.

Pentru fiecare dintre avocații în cauză, prin grija Decanului Baroului București, se va emite o decizie de acordare a asistenței juridice gratuite, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 51/1995.

Avocații desemnați vor putea solicita, pe baza documentelor justificative, decontarea cheltuielilor efectuate în legătură cu asistența acordată colegilor, inclusiv pentru a lua legătura cu aceștia, în cazul în care este necesară deplasarea la locul de reținere sau deținere.

Cheltuielile vor fi suportate dintr-un cont special constituit, sub denumirea „Apărarea avocaților“, care va fi alimentat prin contribuții și donații din partea membrilor corpului profesional. Detalii cu privire la condițiile în care se vor putea efectua contribuții pot fi obținute de la serviciul Contabilitate sau la adresa de email negrea@baroul-bucuresti.ro.

Selectarea avocaților va fi efectuată, de la caz la caz, de către decan, după consultarea cu persoana în cauză și familia sa.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.