
Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că având în vedere natura duală a contractului de tranzacție judiciară – materială și procesuală – învoiala părților menită să stingă un litigiu declanșat în baza unui contract de achiziție publică – deși poate să cuprindă drepturi și obligații noi, diferite de acelea incluse în contractul care a declanșat litigiul, deoarece aceste drepturi și obligații materializează concesiile reciproce pe care părțile înțeleg să și le facă pentru a stinge litigiul dintre ele, fiind din acest punct de vedere un act nou, diferit de actul inițial, nu poate să afecteze substanța contractului inițial de achiziție publică și să îl scoată de sub rigorile legislației speciale din domeniul achizițiilor publice. (Decizia nr. 2168 din 4 noiembrie 2020, pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)
Aflaţi mai mult despre contract de achizitie publica, ICCJ, litigiu, tranzactie judiciarăJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.