« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

BNR lansează în circuitul numismatic o monedă de aur dedicată generalului Ioan Dragalina
30.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1296 din 28 decembrie 2020 a fost publicată Circulara nr. 29/200 privind lansarea în circuitul numismatic a unei monede din aur cu tema 160 de ani de la nașterea generalului Ioan Dragalina.

Banca Națională a României (BNR) lansează în circuitul numismatic o monedă de aur cu tema „160 de ani de la nașterea generalului Ioan Dragalina”. Valoarea nominală a acesteia este de 100 lei, are o formă rotundă, cu o greutate de 6,452 g şi un diametru de 21 mm.

Aversul monedei redă monumentul dedicat generalului Ioan Dragalina de la Caransebeș, locul de naștere al generalului, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 lei”, stema României și anul de emisiune „2020”. Reversul monedei prezintă portretul și numele generalului Ioan Dragalina și anii între care a trăit acesta „1860-1916”.

Monedele din aur vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Acestea au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur cu tema 160 de ani de la nașterea generalului Ioan Dragalina se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: ANUNTURI, Monitorul Oficial al României, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD