Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

Regatul Unit devine țară terță autorizată să importe în UE transporturi de fân şi paie
30.12.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 438 din 28 decembrie 2020 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare nr. 2208/2020 de includere a Regatului Unit în rândul țărilor terțe autorizate să importe în Uniune transporturi de fân și paie.

Se aprobă autorizarea importurilor în UE de fân și paie care provin și sunt originare din Regatul Unit, lucru care ar permite continuarea schimburilor comerciale între UE şi Regatul Unit.

Întrucât fânul și paiele sunt produse care pot prezenta riscuri pentru sănătatea animală (precum răspândirea bolilor infecțioase sau contagioase la animale), la efectuarea exporturilor de fân și paie către UE se va ţine seama, în mod constant, de statutul sanitar al animalelor din Regatul Unit şi de modificările care ar putea apărea în acest sens. În prezent, statutul sanitar al animalelor din Regatul Unit nu ridică vreo problemă în această privinţă.

De asemenea, schimburile comerciale dintre UE şi Regatul Unit se supun operațiunilor care trebuie efectuate asupra mărfurilor ce fac obiectul controalelor oficiale la posturile de inspecție la frontieră în conformitate cu Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2130 al Comisiei şi art. 9 din Regulamentul (CE) nr. 136/2004 al Comisiei (deşi abrogat, acesta din urmă rămâne aplicabil până la 21 aprilie 2021).

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare și hrană pentru animale.

Întrucât perioada de tranziție prevăzută în Acordul de retragere se încheie la 31 decembrie 2020, prezentul regulament intră în vigoare şi se aplică începând cu 1 ianuarie 2021.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti