« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Regatul Unit devine țară terță autorizată să importe în UE transporturi de fân şi paie
30.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 438 din 28 decembrie 2020 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare nr. 2208/2020 de includere a Regatului Unit în rândul țărilor terțe autorizate să importe în Uniune transporturi de fân și paie.

Se aprobă autorizarea importurilor în UE de fân și paie care provin și sunt originare din Regatul Unit, lucru care ar permite continuarea schimburilor comerciale între UE şi Regatul Unit.

Întrucât fânul și paiele sunt produse care pot prezenta riscuri pentru sănătatea animală (precum răspândirea bolilor infecțioase sau contagioase la animale), la efectuarea exporturilor de fân și paie către UE se va ţine seama, în mod constant, de statutul sanitar al animalelor din Regatul Unit şi de modificările care ar putea apărea în acest sens. În prezent, statutul sanitar al animalelor din Regatul Unit nu ridică vreo problemă în această privinţă.

De asemenea, schimburile comerciale dintre UE şi Regatul Unit se supun operațiunilor care trebuie efectuate asupra mărfurilor ce fac obiectul controalelor oficiale la posturile de inspecție la frontieră în conformitate cu Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2130 al Comisiei şi art. 9 din Regulamentul (CE) nr. 136/2004 al Comisiei (deşi abrogat, acesta din urmă rămâne aplicabil până la 21 aprilie 2021).

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare și hrană pentru animale.

Întrucât perioada de tranziție prevăzută în Acordul de retragere se încheie la 31 decembrie 2020, prezentul regulament intră în vigoare şi se aplică începând cu 1 ianuarie 2021.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.