« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Măsuri privind transmiterea documentelor în format electronic către Ministerul Finanțelor. UPDATE: Prelungirea perioadei de transmitere
14.06.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 589 din 11 iunie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 629/2021 pentru modificarea Ordinului ministrului finanțelor nr. 3.216/2020 privind instituirea unor măsuri referitoare la transmiterea de documente în format electronic către Ministerul Finanțelor și unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului.

Ordinul are în vedere activitatea de transmitere a documentelor în format electronic către Ministerul Finanțelor, stabilind următoarele:
– OMFP nr. 2.201/2020 își prelungește aplicabilitatea până la 31 decembrie 2021, inclusiv;
– până la această dată, instituțiile publice ai căror conducători au calitatea de ordonatori secundari de credite bugetare ai bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului asigurărilor pentru șomaj, bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate și bugetelor locale, după caz, care au în subordine ordonatori terțiari de credite, pot transmite scanate pe e-mail unităților teritoriale ale Trezoreriei Statului la care își au deschise conturile, cu cel puțin două zile lucrătoare înainte de data efectuării plății de către ordonatorii terțiari de credite.

Intrare în vigoare: 11 iunie 2021

***

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1312 din 30 decembrie 2020 a fost publicat Ordinul nr. 3216/2020 privind instituirea unor măsuri referitoare la transmiterea de documente în format electronic către Ministerul Finanțelor și unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului.

Prevederile Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 2.201/2020 privind instituirea unor măsuri referitoare la deschiderea și repartizarea/retragerea creditelor bugetare din bugetele componente ale bugetului general consolidat, până la data de 31 decembrie 2020, se aplică până la data de 30 iunie 2021, inclusiv.

Ordonatorii principali de credite ai instituțiilor publice finanțate de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, după caz, ai instituțiilor publice finanțate integral din venituri proprii, direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și administrațiile județene ale finanțelor publice pot transmite, la Ministerul Finanțelor – Direcția generală de programare bugetară, raportările privind stabilirea structurii raportărilor referitoare la cheltuielile de personal, scanate după documentele originale sau semnate cu semnătură electronică.

Raportările în format electronic se transmit pe adresa de e-mail comunicată de Direcția generală de programare bugetară, în fișiere format pdf.

Direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și administrațiile județene ale finanțelor publice transmit la Ministerul Finanțelor – Direcția generală de programare bugetară documentele, precum și fișierele aferente centralizării datelor la nivel de județ.

Raportările transmise pe e-mail se printează de către Direcția generală de programare bugetară și se înregistrează în registrul direcției generale.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Fiscalitate, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD